€ 2,50 Korting

Theater Theater aan het Spui - Zaal 3 Den Haag 16 nov
Sluit venster x

Reserveer online via www.theateraanhetspui.nl

Lowie van Oers - Turing

In 'Turing' brengt Lowie van Oers een ode aan Alan Turing (bij het grote bekend door de film 'The Imitation Game'). De man die op zijn vierentwintigste het grootste probleem uit de wiskunde oploste en met zijn turingmachine het begin van de computer inluidde. Die een oorlogsheld werd door de Duitse code, de enigma, te kraken. Die veroordeeld werd vanwege zijn homoseksualiteit in het Engeland van de jaren vijftig, chemisch gecastreerd werd en twee jaar later, op zijn eenenveertigste, zelfmoord pleegde met een vergiftigde appel.

En Lowie brengt een ode aan de wiskunde zelf. Aan de abstractie. De logische redenering. De schoonheid van het bewijs. En het denken. Het elke keer weer een stap verder denken. Want zoals elke wiskundige weet ligt de waarheid altijd nog één laag dieper.

"Turing is een voorstelling die op alle niveaus klopt maar toch in het moment weet te staan, waardoor ze ratio en intuïtie een vruchtbaar huwelijk laat sluiten. Zo volmaakt weerbarstig als de realiteit zelf: zo zie je het toch niet vaak in het theater." ***** Theaterkrant

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u € 2,50 korting op kaarten vanaf € 15,-. Selecteer in het bestelproces de 'BGL VIP-KAART'. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen naar de voorstelling.

Praktische informatie

Locatie: Theater aan het Spui - Zaal 3
Adres: Constant Rebecqueplein 20a, Den Haag
Wanneer: 16 november 2016
Telefoonnummer: 070 346 52 72
Website: zaal3.nl

Andere activiteiten op dezelfde locatie

Bedtime Stories
Familie, Den Haag

Een coming of age hoorspel over verhalenvertellers in Theater aan het Spui.

Lees meer »
De Theatertroep - Vaudeville
Theater, Den Haag

Theater met muziek, dans. sketches, slapstick en waanvoorstellingen in Den Haag.

Lees meer »
Polonium 210
Theater, Den Haag

Indringend stuk over Rusland en de moord op Litvinenko in Theater aan het Spui.

Lees meer »

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust