Gratis

Museum Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum

Ed van der Elsken - De verliefde camera
Van 4 februari t/m 21 mei 2017 presenteert het Stedelijk Museum de tentoonstelling 'Ed van der Elsken - De verliefde camera'. Ed van der Elsken (1925-1990) is één van de grootste Nederlandse fotografen en documentaire filmers van de 20ste eeuw. Met De verliefde camera presenteert het Stedelijk het grootste overzicht wereldwijd van zijn werk in 25 jaar. De tentoonstelling belicht zowel zijn kwaliteiten als fotograaf als de relatie met zijn films en boeken in een rijke, veelvormige presentatie.


Over het museum
Een van de meest invloedrijke musea voor twintigste-eeuwse kunst staat op het Museumplein in Amsterdam. Het Stedelijk Museum Amsterdam opende zijn deuren in 1895, in het oorspronkelijke gebouw dat is ontworpen door architect Adriaan Willem Weissman. Het museum heeft bijna 90.000 objecten in het bezit. De collectie heeft als enkele pijlers De Stijl, het Bauhaus, Cobra, popart en het oudere neo-impressionisme. Zo heeft het museum een grote collectie schilderijen en tekeningen van Kazimir Malevitsj, werken van Manet, Vincent van Gogh en Cézanne.

Daarnaast is er een collectie beeldhouwkunst en wordt er werk van internationale sieradenontwerpers verzameld en tentoongesteld. Sinds de verbouwing en de heropening in september 2012 is dit museum weer terug aan de internationale top.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot het Stedelijk Museum. Staat er een rij? Bij het Stedelijk Museum Amsterdam hoeven VIP-KAARThouders niet in de rij te staan. VIP-KAARTHouders nemen de linkerdraaideur en kunnen direct doorlopen naar de ingang van de tentoonstelling.

Beeld: Ed van der Elsken / Collectie Ed van der Elsken estate

Praktische informatie

Locatie: Stedelijk Museum
Adres: Museumplein 10, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 573 29 11
Website: www.stedelijk.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust