2 pers. Gratis

Museum Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum

Ed van der Elsken - De verliefde camera
Van 4 februari t/m 21 mei 2017 presenteert het Stedelijk Museum de tentoonstelling 'Ed van der Elsken - De verliefde camera'. Ed van der Elsken (1925-1990) is één van de grootste Nederlandse fotografen en documentaire filmers van de 20ste eeuw. Met De verliefde camera presenteert het Stedelijk het grootste overzicht wereldwijd van zijn werk in 25 jaar. De tentoonstelling belicht zowel zijn kwaliteiten als fotograaf als de relatie met zijn films en boeken in een rijke, veelvormige presentatie.

Machinespektakel

Van 1 oktober 2016 t/m 5 maart 2017 ziet u ook de tentoonstelling 'Machinespektakel' van Jean Tinguely. Deze Zwitserse kunstenaar staat bekend om zijn speelse, stoere machinekunst en explosieve performances. Alles moest anders, alles moest in beweging. Precies 25 jaar na zijn dood presenteert het Stedelijk het retrospectief 'Machinespektakel': de grootste tentoonstelling van deze kunstenaar ooit in Nederland.


Over het museum
Een van de meest invloedrijke musea voor twintigste-eeuwse kunst staat op het Museumplein in Amsterdam. Het Stedelijk Museum Amsterdam opende zijn deuren in 1895, in het oorspronkelijke gebouw dat is ontworpen door architect Adriaan Willem Weissman. Het museum heeft bijna 90.000 objecten in het bezit. De collectie heeft als enkele pijlers De Stijl, het Bauhaus, Cobra, popart en het oudere neo-impressionisme. Zo heeft het museum een grote collectie schilderijen en tekeningen van Kazimir Malevitsj, werken van Manet, Vincent van Gogh en Cézanne.

Daarnaast is er een collectie beeldhouwkunst en wordt er werk van internationale sieradenontwerpers verzameld en tentoongesteld. Sinds de verbouwing en de heropening in september 2012 is dit museum weer terug aan de internationale top.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u tijdens de tentoonstelling 'Machinespektakel' van Jean Tinguely van 1 oktober 2016 t/m 5 maart 2017 gratis toegang voor twee personen tot het Stedelijk Museum. Als VIP-KAARThouder kunt u tot en met 5 maart het gehele museum en alle tentoonstellingen in het museum gratis bezoeken én gratis een introducé meenemen.

Staat er een rij? BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.
Vergeet niet uw VIP-KAAR mee te nemen.

Beeld: Ed van der Elsken / Collectie Ed van der Elsken estate

Praktische informatie

Locatie: Stedelijk Museum
Adres: Museumplein 10, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 573 29 11
Website: www.stedelijk.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust