Gratis

Museum Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum

Rineke Dijkstra: Een Ode

Van 20 mei t/m 6 augustus 2017 presenteert het Stedelijk Museum de tentoonstelling 'Rineke Dijkstra: Een Ode'. Afgelopen maart werd bekend dat Rineke Dijkstra (Sittard, 1959), een van de bekendste fotografen ter wereld, in oktober wordt onderscheiden met de Hasselblad Award, wereldwijd de meest prestigieuze prijs op het gebied van fotografie.

Het Stedelijk Museum Amsterdam, dat haar werk al sinds de jaren 90 volgt en aankoopt en in 2005 internationaal liet reizen, presenteert bij deze gelegenheid Rineke Dijkstra: een ode, een momentopname van haar foto- en videowerk van 1994 tot nu. Dit eerbetoon laat iconen uit Dijkstra’s fotografische oeuvre zien en besteedt aandacht aan haar videowerk, een medium waar ze de afgelopen jaren naar terugkeerde. De tentoonstelling bevat ook een primeur: drie werken waren nog niet eerder in Nederland te zien.

Over het Stedelijk Museum

Een van de meest invloedrijke musea voor twintigste-eeuwse kunst staat op het Museumplein in Amsterdam. Het Stedelijk Museum Amsterdam opende zijn deuren in 1895, in het oorspronkelijke gebouw dat is ontworpen door architect Adriaan Willem Weissman.

Het museum heeft bijna 90.000 objecten in het bezit. De collectie heeft als enkele pijlers De Stijl, het Bauhaus, Cobra, popart en het oudere neo-impressionisme. Zo heeft het museum een grote collectie schilderijen en tekeningen van Kazimir Malevitsj, werken van Manet, Vincent van Gogh en Cézanne.

Daarnaast is er een collectie beeldhouwkunst en wordt er werk van internationale sieradenontwerpers verzameld en tentoongesteld. Sinds de verbouwing en de heropening in september 2012 is dit museum weer terug aan de internationale top.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u
gratis toegang tot het Stedelijk Museum. Staat er een rij? Bij het Stedelijk Museum Amsterdam hoeven VIP-KAARThouders niet in de rij te staan. VIP-KAARTHouders nemen de linkerdraaideur en kunnen direct doorlopen naar de ingang van de tentoonstelling.


Beeld: Rineke Dijkstra, Amy, The Krazy House, Liverpool, 23 december 2008 / Rineke Dijkstra, Marianna (The Fairy Doll), 2014

Praktische informatie

Locatie: Stedelijk Museum
Adres: Museumplein 10, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 573 29 11
Website: www.stedelijk.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust