2 pers. Gratis

Museum Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u tijdens de tentoonstelling van Jean Tinguely van 1 oktober 2016 t/m 5 maart 2017 gratis toegang voor twee personen tot het Stedelijk Museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u met twee personen gratis naar binnen. Staat er een rij? BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Een van de meest invloedrijke musea voor twintigste-eeuwse kunst staat op het Museumplein in Amsterdam. Het Stedelijk Museum Amsterdam opende zijn deuren in 1895, in het oorspronkelijke gebouw dat is ontworpen door architect Adriaan Willem Weissman. Het museum heeft bijna 90.000 objecten in het bezit. De collectie heeft als enkele pijlers De Stijl, het Bauhaus, Cobra, popart en het oudere neo-impressionisme. Zo heeft het museum een grote collectie schilderijen en tekeningen van Kazimir Malevitsj, werken van Manet, Vincent van Gogh en Cézanne.

In het Stedelijk Museum zijn verschillende wisselende tentoonstellingen te zien. Zo ziet u van 1 oktober 2016 t/m 5 maart 2017 de tentoonstelling 'Machinespektakel' van Jean Tinguely. Deze Zwitserse kunstenaar staat bekend om zijn speelse, stoere machinekunst en explosieve performances. Alles moest anders, alles moest in beweging. Precies 25 jaar na zijn dood presenteert het Stedelijk het retrospectief Machinespektakel: de grootste tentoonstelling van deze kunstenaar ooit in Nederland.

Ook kunt u tot 1 januari 2017 'Dream Out Loud - Designing for Tomorrow's Demands' zien; een groepstentoonstelling met een zeer actueel thema, namelijk social design. De 26 ontwerpers in de tentoonstelling dromen hardop over een betere wereld en zoeken naar oplossingen voor de problemen van nu. Deze vormgevers gaan verder dan mooi design – ze bewijzen; het kan anders! Met werk van o.a. Pieke Bergmans, Studio Drift, Formafantasma, Bart Hess, Hella Jongerius, Metahaven, Studio Roosegaarde en Boyan Slat.

Daarnaast is er een collectie beeldhouwkunst en wordt er werk van internationale sieradenontwerpers verzameld en tentoongesteld. Sinds de verbouwing en de heropening in september 2012 is dit museum weer terug aan de internationale top.

Beeld: John R. Van Rolleghem en Daniel Spehr, c/o Pictoright Amsterdam, 2016

Praktische informatie

Locatie: Stedelijk Museum
Adres: Museumplein 10, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 573 29 11
Website: www.stedelijk.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust