2 pers. Gratis

Museum Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u tijdens de tentoonstelling 'Machinespektakel' van Jean Tinguely van 1 oktober 2016 t/m 5 maart 2017 gratis toegang voor twee personen tot het Stedelijk Museum.

Bent u benieuwd naar de tentoonstelling 'Machinespektakel?' Bekijk dan de onderstaande trailer voor een sfeerimpressie.


Een van de meest invloedrijke musea voor twintigste-eeuwse kunst staat op het Museumplein in Amsterdam. Het Stedelijk Museum Amsterdam opende zijn deuren in 1895, in het oorspronkelijke gebouw dat is ontworpen door architect Adriaan Willem Weissman. Het museum heeft bijna 90.000 objecten in het bezit. De collectie heeft als enkele pijlers De Stijl, het Bauhaus, Cobra, popart en het oudere neo-impressionisme. Zo heeft het museum een grote collectie schilderijen en tekeningen van Kazimir Malevitsj, werken van Manet, Vincent van Gogh en Cézanne.

Machinespektakel
In het Stedelijk Museum zijn verschillende wisselende tentoonstellingen te zien. Zo ziet u van 1 oktober 2016 t/m 5 maart 2017 de tentoonstelling 'Machinespektakel' van Jean Tinguely. Deze Zwitserse kunstenaar staat bekend om zijn speelse, stoere machinekunst en explosieve performances. Alles moest anders, alles moest in beweging. Precies 25 jaar na zijn dood presenteert het Stedelijk het retrospectief 'Machinespektakel': de grootste tentoonstelling van deze kunstenaar ooit in Nederland.

Daarnaast is er een collectie beeldhouwkunst en wordt er werk van internationale sieradenontwerpers verzameld en tentoongesteld. Sinds de verbouwing en de heropening in september 2012 is dit museum weer terug aan de internationale top.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Staat er een rij? BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Beeld: John R. Van Rolleghem en Daniel Spehr, c/o Pictoright Amsterdam, 2016

Praktische informatie

Locatie: Stedelijk Museum
Adres: Museumplein 10, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 573 29 11
Website: www.stedelijk.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust