Gratis

Museum Teylers Museum Haarlem

Teylers Museum

Watteau
Van 1 februari t/m 14 mei 2017 presenteert het Teylers Museum een tentoonstelling over het werk van de 18de-eeuwse Franse kunstenaar Jean-Antoine Watteau en zijn Franse navolgers. Als geen ander wist hij de gevoelens en het plezier van jonge mensen weer te geven, in een lichte, luchtige en elegante stijl. Jonge vrouwen en mannen in jurken en kostuums van roze, oranje of blauw gekleurd fluweel en zijde. Hun blikken vol verwachting en achter iedere subtiele beweging schuilt een verhaal. Zijn werk was baanbrekend en als vernieuwer werd Watteau een van de belangrijkste kunstenaars uit de Franse geschiedenis.


Over het museum
Het Teylers Museum in Haarlem opende in 1784 haar deuren en is daarmee het oudste museum van Nederland.

De sfeer die het museum uitstraalt is nog van vroegere tijden. Dankzij de erfenis van bankier en handelaar Pieter Teyler werd dit museum gebouwd. Het museum behoort om die reden tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.

Bezoekers kunnen een gevarieerde verzameling van fossielen, mineralen, instrumenten, boeken, munten, schilderijen en tekeningen bekijken. Zo heeft het museum 25 originele tekeningen van Michelangelo en ook werken van Rembrandt, Rafaël, Goltzius en Claude Lorrain in het bezit.

In de moderne vleugel organiseert het museum tentoonstellingen waarin delen van de vaste collectie en belangrijke bruiklenen worden samengevoegd rondom een actueel thema.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Voor tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Teylers Museum
Adres: Spaarne 16, Haarlem
Telefoonnummer: 023 516 09 60
Website: www.teylersmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust