€ 2,50 Korting

Theater Theater aan het Spui Den Haag 30 sep
Sluit venster x

Reserveer online via www.theateraanhetspui.nl

The Square

In de dansvoorstelling The Square drijft Nicole Beutler de vorm 'het vierkant' tot het uiterste.

The Square zoomt in op de behoefte van de mens om orde te willen scheppen in een voortdurend veranderlijke wereld. Afbakenen, kaders scheppen, grenzen trekken, hokjes denken; vierkant. Welke rol speelt deze door de mens gemaakte vorm in onze samenleving? In een feestelijk ritueel leiden acht dansers en één actrice je door een ongrijpbaar landschap van mogelijkheden.

In dit tweede deel van Nicole’s BAUHAUS-trilogie over de basisprincipes van cirkel, vierkant en driehoek, maakt Nicole de constante spanning tussen het abstracte en het organische voelbaar. Het vierkant brengt rust en regelmaat, het omkadert maar sluit ook buiten, het is beperkend maar ook veilig. Samen met DJ/componist Gary Shepherd, lichtontwerper Minna Tikkainnen en kostuumontwerper Jessica Helbach drijft Nicole het 'vierkant' tot het uiterste en legt ons diep gewortelde verlangen naar nuance, poëzie en levendigheid bloot.

Met de mathematische efficiëntie van het urbane stadsleven, de magisch-abstracte kunst van Piet Mondriaan en de hiërarchische patronen van de Amerikaanse Square Dance als inspiratie, is The Square een pleidooi voor de vrijheid waarin dans, fashion, beeldende kunst en hedendaagse elektronische muziek samenkomen.

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u € 2,50 korting op kaarten vanaf € 20,-. Selecteer in het bestelproces de kaartsoort VIP of koop kaarten met korting aan de kassa op vertoon van uw VIP-KAART. Neem daarnaast altijd uw VIP-KAART mee wanneer u een voorstelling bezoekt.

Praktische informatie

Locatie: Theater aan het Spui
Adres: Spui 187, Den Haag
Wanneer: 30 september 2016
Telefoonnummer: 070 346 52 72
Website: www.theateraanhetspui.nl

Andere activiteiten op dezelfde locatie

Happiness
Theater, Den Haag

Een absurde en bitterzoete komedie over geluksgevoel in Den Haag.

Lees meer »
Sissi (8+)
Familie, Den Haag

Een hilarische en ontroerende show van Theater Sonnevanck voor kinderen én hun ouders.

Lees meer »
Ogen van Surabaya
Theater, Den Haag

Een zoektocht naar culturele identiteit eindigt in een relatiedrama, in Theater aan het Spui.

Lees meer »

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust