Gratis

Museum TwentseWelle Enschede

TwentseWelle

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Voor het universele verhaal van mens en natuur is Twentse ectief op een alledaagse manier naar grote onderwerpen zoals natuur, techniek, kunst en cultuur.

Zo zijn er oude oorkondes uit de twintigste eeuw te bekijken. Deze werden aan werknemers uitgereikt die bijvoorbeeld al lange tijd in dienst waren. Er zijn oude foto’s die een goed beeld geven van de vroegere jachttaferelen in de provincie.

Ook is er werk te zien van de beste natuurschilders ter wereld. Zo ook van kenner en natuurschilder Robin D’Arcy Shillcock. Daarnaast zijn er opgezette beesten te bekijken, zoals vogels, reptielen en zoogdieren.

TwentseWelle is ontstaan uit een fusie van Museum Jannink, Natuurmuseum Enschede en het Van Deinse Instituut. Elk jaar wordt er een ander deel van de vaste collectie getoond, naast spraakmakende wisseltentoonstellingen.

Zo is Othilia Verdurmen na het succes van De Vuurvogel er wederom in geslaagd een prachtige tentoonstelling te creëren met textiel, licht en geluid. Met het betreden van de tentoonstelling Penelope en Odysseus stapt de bezoeker in een fascinerende wereld. Museum TwentseWelle is omgetoverd tot een paleis en een onderwaterwereld, waarin het nog steeds actuele Griekse verhaal verteld wordt. Deze tentoonstelling is te zien t/m 26 juni 2016.

Praktische informatie

Locatie: TwentseWelle
Adres: Het Rozendaal 11, Enschede
Telefoonnummer: 053 480 76 80
Website: www.twentsewelle.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust