Gratis

Museum Van Abbemuseum Eindhoven

Van Abbemuseum

The Making of Modern Art
De tentoonstelling 'The Making of Modern Art' - ontwikkeld in samenwerking met het Museum of American Art, Berlijn - integreert moderne meesterwerken uit de Van Abbe-collectie, zoals Mondriaan, Picasso, Sol LeWitt, Kandinsky en Leger, in een experimentele ‘making of’ van de klassieke canon van moderne kunst. De acht zalen in de tentoonstelling zijn ingericht als verschillende stijlkamers waarin een setting uit een bepaalde tijd of van een bepaalde locatie is nagebouwd. Hierdoor krijgt u steeds een ander perspectief waarmee de logica en het ontstaan van het verhaal over de moderne kunst duidelijk wordt gemaakt. De tentoonstelling zorgt voor een frisse blik op moderne kunst.

Over het Van Abbemuseum
In het Van Abbemuseum in Eindhoven kunt u terecht voor hedendaagse kunst. Dit museum is met een collectie van ruim 2.700 kunstwerken een van de meest toonaangevende musea op dit gebied in Europa.

Hier zijn sleutelwerken van Picasso, Chagall, Lissitzky en Körmeling te bekijken. Het museum stelt op een experimentele manier vragen over kunst en samenleving, bezoekers worden geprikkeld om hier ook over na te denken.

In het Van Abbemuseum kunt u terecht voor vele kunststromingen, zoals het kubisme, het constructivisme, De Stijl, expressionisme, Cobra, het constructivisme en conceptuele kunst. Ook zijn er installaties en sculpturen te zien, evenals videokunst. Vergeet ook niet in de museumtuin naar het beeld Honoré de Balzac van Rodin te bekijken.

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Van Abbemuseum
Adres: Bilderdijklaan 10, Eindhoven
Telefoonnummer: 040 - 238 10 00
Website: www.vanabbemuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust