20% Korting

Muziek Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen 3 nov
Sluit venster x

Cappella Amsterdam - Kanon Pokajanen (Arvo Pärt)

Cappella Amsterdam zingt onder leiding van dirigent Daniel Reuss het zelden live te horen 'Kanon Pokajanen' van de Estse componist Arvo Pärt. Arvo Pärts hedendaagse sacrale muziek is als balsem voor de ziel. De omvangrijke boetekanon 'Kanon Pokajanen' voor vierstemmig koor a capella is een diepgelovige vraag naar vergiffenis, opgesteld in het Kerkslavisch.

De tekst van deze boetekanon uit de Russisch-orthodoxe kerk gaat Pärt zeer aan het hart: “Toen ik lang geleden voor het eerst in aanraking kwam met de traditie van de Russisch-Orthodoxe Kerk stuitte ik op een tekst die grote indruk op mij maakte, hoewel ik hem toen niet begreep. Het betrof de boetekanon. Sindsdien heb ik deze verzen vaak herlezen, langzaam en toegewijd zoekend naar hun betekenis.”

“Cappella Amsterdam heeft iets groots verricht!” schreef het Leidsch Dagblad na de uitvoering van Pärts ‘Kanon Pokajanen’ in 2015.

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u 20% korting op kaarten vanaf € 20,50. Gebruik de actiecode BGLVIP1617 en kies vervolgens voor de 'BGL-VIP'-kaart. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen. Aanvang: 20:15 uur.

Beeld: Annelies van der Vegt

Praktische informatie

Locatie: Concertgebouw De Vereeniging
Adres: Keizer Karelplein 2D, Nijmegen
Wanneer: 3 november 2016
Telefoonnummer: 024 322 11 00
Website: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

Andere activiteiten op dezelfde locatie

Holland Baroque
Muziek, Nijmegen

Holland Baroque speelt een prachtig Brits kerstprogramma in Nijmegen.

Lees meer »
De nieuwe Madonna
Muziek, Nijmegen

Akoestische jaren '80 klassiekers van Anneke van Giersbergen in Nijmegen.

Lees meer »
Vreemde Kostgangers
Muziek, Nijmegen

Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot zingen in Nijmegen.

Lees meer »

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust