20% Korting

Theater Stadsschouwburg Nijmegen Nijmegen 1 dec
Sluit venster x

Kreutzersonate, als het verlangen maar stopt

Wat als passie allesoverheersend wordt? Wat als jaloezie gezond verstand en ratio compleet uitschakelt? Karsten en Hannah hebben een goed huwelijk. Tot violiste Hannah pianist Michaël leert kennen en met hem musiceert. De intimiteit die door de muziek ontstaat, maakt Karsten gek van jaloezie. 

‘Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt’ ging in januari 2015 in première in België. De voorstelling overdonderde Vlaanderen en is daar inmiddels meer dan 60 keer gespeeld in uitverkochte zalen. De Nederlandse actrice Angela Schijf vertolkt Hannah in dit stuk. Karsten wordt ijzingwekkend sterk gespeeld door haar echtgenoot Tom Van Landuyt.

Het verhaal is gebaseerd op de ophefmakende novelle van Lev Tolstoj uit 1891, genoemd naar een compositie van Ludwig van Beethoven. Hierin schetst de Russische auteur hoe passionele liefde gedoemd is om op te branden. Meer dan 120 jaar later is dit thema nog even herkenbaar en beklijvend.

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u 20% korting op kaarten vanaf € 22,50. Gebruik de actiecode BGLVIP1617 en kies vervolgens voor de 'BGL-VIP'-kaart. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen. Aanvang: 20:00 uu
r.

Beeld: Marc de Groot

Praktische informatie

Locatie: Stadsschouwburg Nijmegen
Adres: Keizer Karelplein 32h, Nijmegen
Wanneer: 1 december 2016
Telefoonnummer: 024 322 11 00
Website: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

Andere activiteiten op dezelfde locatie

Wim Daniëls - Associëren
Cabaret, Nijmegen

Taalanalyses, droge humor en gedachtekronkels, in Nijmegen.

Lees meer »
Sgt Pepper's Lonely Heart Club Band
Muziek, Nijmegen

The Analogues speelt het album van The Beatles tot in perfectie. In Nijmegen.

Lees meer »
NUHR - Draai het eens om
Cabaret, Nijmegen

Eén van de beste en geestigste shows van NUHR, in Nijmegen.

Lees meer »

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust