€ 2,50 Korting

Theater Zaantheater Zaandam 9 feb
Sluit venster x

De Klucht van de Koe

Bredero schreef 'De Klucht van de Koe' in 1612. Theatergroep De Kale speelt op basis van de oorspronkelijk tekst een sprankelende, toegankelijke versie van deze klassieker.

Het verhaal draait om de goedgelovige boer Dirk. Wanneer een vreemdeling bij de boer aanklopt, biedt hij hem gastvrij onderdak aan. Door een ingenieuze list zorgt de oplichter ervoor dat de boer zonder argwaan zijn eigen koe verkoopt en de opbrengst aan hem geeft. Ook de inhalige waardin Giertje neemt het niet zo nauw met eerlijkheid, zij laat haar gasten te veel betalen. En dan is er nog een vrijbuiter in het spel die uitsluitend zijn eigen lustgevoelens najaagt.

Theatergroep De Kale blaast 17e eeuwse stukken nieuw leven in en speelde eerder 'De Klucht van de Molenaar' en 'Warenar'. Met hun beeldende spel en fantasievolle vormgeving brengen ze de Gouden Eeuw een beetje dichterbij. Zo schreven de kranten naar aanleiding van 'De Klucht van de Molenaar': “Ronduit verrukkelijk” (Trouw) en “Dichter bij 1613 en Bredero kun je niet komen!” (Leeuwarder Courant)

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u € 2,50 korting op 1e rang kaarten van
€ 21,-, incl. € 3,50 voor garderobe en pauzedrankje. Gebruik in het bestelproces de kortingscode 'BGLVIP'. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Otto F. Roozen

Praktische informatie

Locatie: Zaantheater
Adres: Nicolaasstraat 3, Zaandam
Wanneer: 9 februari 2017
Telefoonnummer: 0900 - 3344 553
Website: www.zaantheater.nl

Andere activiteiten op dezelfde locatie

Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal
Muziek, Zaandam

Nederlandse topbandoneonist en Argentijnse meesterpianist spelen in Zaandam.

Lees meer »
De Grote Plons! (2+)
Familie, Zaandam

Avontuurlijke familiemusical, naar de Nickolodeon serie. In Zaandam.

Lees meer »
Vrijdag vs. Sandifort
Cabaret, Zaandam

Imitatietalenten Martine Sandifort en Remko Vrijdag zijn ongenadig grappig. In Zaandam.

Lees meer »

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust