Gratis

Museum Zeeuws Museum Middelburg

Zeeuws Museum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

In een abdij in het centrum van Middelburg vindt u het Zeeuws Museum. Hier wordt een verzameling van Zeeuws erfgoed bewaard. Zo is er de historische collectie van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen te bekijken.

De beroemde Zeeuwse wandtapijten komen aan bod, evenals streekdracht, porselein en zilver, archeologische vondsten, schilderijen en natuurhistorie. Ook is er plek voor een collectie hedendaagse kunst van de provincie, met werken van Marinus Boezem, Jan van Munster en Piet Dieleman.

In dit museum wordt de bezoeker op onconventionele wijze in aanraking gebracht met deze gevarieerde collectie. De Zeeuwse identiteit speelt hierbij een grote rol.

Praktische informatie

Locatie: Zeeuws Museum
Adres: Korte Brug 2, Middelburg
Telefoonnummer: 0118 65 30 00
Website: www.zeeuwsmuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust