Gratis

Museum Afrika Museum Berg en Dal

Afrika Museum

In het Afrika Museum in Berg en Dal vindt u een rijke collectie voorwerpen uit Afrika, een particuliere verzameling van missionarissen die in Afrika werkten of nog steeds werken. Het Afrika Museum is een initiatief van pater P. Bukkems, oud-missionaris in Tanzania.

Hier kunt u traditionele en hedendaagse kunst bekijken. Thema's die aan bod komen, lopen uiteen van beeldvorming tot de Westerse visie op Afrikaanse kunst. Ook zijn er een paar honderd voorwerpen van de collectie Negrophilia van Felix de Rooy te zien, strips, reclameposters en speelgoed. Hiermee wordt geschetst hoe Europanen over de Afrikanen dachten.

Het museum heeft ook een buitenmuseum waar u over een Ghanees erf kunt lopen, langs een dorp in Mali en paalwoningen uit Benin. Dit geeft u een beeld van het leven in Afrika.

Door de fusie van het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden, het Tropenmuseum in Amsterdam en het Afrika Museum in Berg en Dal ontstond in 2014 het Nationaal Museum van Wereldculturen. In totaal zijn er bij de drie locaties 400.000 objecten en een miljoen foto’s en films te zien.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Afrika Museum
Adres: Postweg 6, Berg en Dal
Telefoonnummer: 088 004 28 00
Website: www.afrikamuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust