Gratis

Museum Centraal Museum Utrecht

Centraal Museum

Het Centraal Museum verrijkt u met kunst en cultuur uit de wereld van Utrecht. Van Gerrit Rietveld tot de Utrechtse Caravaggisten, van Dick Bruna tot Pyke Koch en van Viktor & Rolf tot het eeuwenoude Utrechtse schip. Een museum waar u altijd geïnspireerd vandaan komt.

Van Rietveld tot Bruna
Het Centraal Museum bestaat al sinds 1838 en is daarmee het oudste stedelijk museum van Nederland. Het museum bevindt zich in het Museumkwartier in de binnenstad van Utrecht en bestaat uit een verzameling bijzondere gebouwen rond een grote binnentuin, waaronder een middeleeuws klooster.

Ruim 50.000 objecten vormen de museumcollectie, onderverdeeld in vijf verschillende deelcollecties: stadsgeschiedenis, oude kunst, moderne en hedendaagse kunst, toegepaste kunst en mode. Het museum heeft de grootste collectie Rietveld-objecten ter wereld, waaronder het Rietveld Schroderhuis, UNESCO Werelderfgoed. Ook een hoogtepunt is het originele atelier van Dick Bruna, dat permanent wordt getoond in combinatie met een wisselende presentatie van Bruna’s veelzijdige werk.

Onbestaanbaar

Van 3 juni t/m 3 september 2017 is de tentoonstelling 'Onbestaanbaar' te zien in 'Nieuws Utrechts' in het Centraal Museum. 'Nieuw Utrechts' (NU) is een serie tentoonstellingen van Utrechtse kunstenaars, vormgevers en modeontwerpers. Deze zomer valt de eer toe aan de jonge kunstenaar Mathieu Klomp (1984). Mathieu valt op door zijn bijzondere manier van werken. Hij maakt op ware grootte mensfiguren van plastic, wat voor een vervreemdend effect zorgt. Ht interpreteren van het werk van Mathieu is een puzzel die door de spanning tussen werkelijkheid en de subjectieve wereld nooit helemaal kan worden opgelost. Mathieu Klomp heeft meerdere projecten en prijzen op zijn naam staan waaronder de Kunstliefdeprijs en een nominatie voor de HKU-Award.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum
. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Vincent Zedelius

Praktische informatie

Locatie: Centraal Museum
Adres: Agnietenstraat 1, Utrecht
Telefoonnummer: 030 236 23 62
Website: www.centraalmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust