Gratis

Museum Cobra Museum Amstelveen

Cobra Museum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Voor de liefhebbers van moderne kunst is het Cobra Museum de plek om naartoe te gaan. Dit Amstelveense museum neemt u mee langs de belangwekkende kunstwerken van Cobrakunstenaars als Karel Appel, Constant en Corneille, die er permanent te zien zijn.

Het museum organiseert daarnaast tentoonstellingen van hedendaagse kunst, waarbij de nadruk ligt op kunstenaars en kunstgezelschappen die zich verweren tegen conservatisme en vernieuwing nastreven. Een gedachtegoed waar Cobra voor staat. Die kernwaarden wil het museum in stand houden. Het gebouw is ontworpen door architect Wim Quist en ligt in het stadshart van Amstelveen.

Het Cobra museum organiseert gedurende het hele jaar ook tijdelijke tentoonstellingen. Zo ziet u van 12 oktober 2016 t/m 8 januari 2017 de overzichtstentoonstelling 'Pierre Alechinsky - post Cobra'. U ziet circa 90 werken uit vijf decennia van deze laatst levende en werkende Cobra kunstenaar. Pierre Alechinsky (geb. Brussel, 1927) werkt in zijn atelier nabij Parijs aan schilderkunstige en grafische werk met een lyrisch en evocatief karakter, waarin onder meer de invloed van de oosterse kalligrafie valt af te lezen. De schilderijen en tekeningen zijn verbonden met uiteenlopende bronnen zoals reizen, opmerkingen en dromen. Sommige schilderijen en tekeningen zijn nog niet eerder publiekelijk getoond. Met het tonen van dit overzicht gaat een lang gekoesterde wens van het Cobra Museum in vervulling.

Praktische informatie

Locatie: Cobra Museum
Adres: Sandbergplein 1, Amstelveen
Telefoonnummer: 020 547 50 50
Website: www.cobra-museum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust