Gratis

Museum De Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

De Nieuwe Kerk Amsterdam is een rijksmonument. Hier vinden Koninklijke gebeurtenissen en toptentoonstellingen plaats.

De kerk, naast het Koninklijk Paleis op de Dam, is het gezicht van de stad. Deze kerk werd gebruikt voor het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima, maar huist ook het graf van Michiel de Ruyter. Hier worden grote tentoonstellingen georganiseerd over schatten uit andere landen, culturen en godsdiensten.

90 jaar Marilyn
In het jaar dat ze negentig zou zijn geworden, blikt De Nieuwe Kerk Amsterdam terug naar een groot stijlicoon: Marilyn Monroe. Van 1 oktober t/m 5 februari 2017 organiseert de kerk een tentoonstelling over haar leven en haar nalatenschap. De privéobjecten, waaronder beroemde kledingstukken, accessoires en persoonlijke documenten, geven samen met foto’s en filmfragmenten een uniek, intiem beeld van deze vrouw, binnen en buiten het zicht van de camera.

Beeld: Erik en Petra Hesmerg / Alfred Eisenstaedt / The LIFE Picture, Collection / Getty images

Praktische informatie

Locatie: De Nieuwe Kerk
Adres: Dam, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 626 81 68
Website: www.nieuwekerk.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust