Gratis

Museum De Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk Amsterdam is een rijksmonument. Hier vinden Koninklijke gebeurtenissen en toptentoonstellingen plaats.

De kerk, naast het Koninklijk Paleis op de Dam, is het gezicht van de stad. Deze kerk werd gebruikt voor het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima, maar huist ook het graf van Michiel de Ruyter. Hier worden grote tentoonstellingen georganiseerd over schatten uit andere landen, culturen en godsdiensten.

El Greco's Pentecostés
De Nieuwe Kerk Amsterdam creëert voor de zesde editie van de serie Het Meesterwerk een multidimensionale belevenis van kunst, reconstructie, muziek, opera en film. Het Meesterwerk in deze editie is een ruimhartige bruikleen van het Museo del Prado in Madrid: Pentecostés (Pinksteren) van El Greco uit 1600. El Greco in Nederland is bijzonder. In vaste collecties is een werk van El Greco zeer uitzonderlijk en zelden zijn er tentoonstellingen met werk van hem. Van 18 februari t/m 9 april schittert dit bijzondere, expressieve werk zeven weken lang in De Nieuwe Kerk, met een unieke reconstructie op doek van het originele altaar waar het deel van uitmaakte.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot De Nieuwe Kerk. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Erik en Petra Hesmerg

Praktische informatie

Locatie: De Nieuwe Kerk
Adres: Dam, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 626 81 68
Website: www.nieuwekerk.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust