Gratis

Museum Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Foam Fotografiemuseum

Van documentaire tot mode en van historisch tot eigentijds. In fotografiemuseum Foam komt het allemaal aan bod.

Dit museum met internationale allure organiseert kleine en grote tentoonstellingen met zowel minder bekende als internationale fotografen. Het museum profileert zich als een plek waar liefhebbers van fotografie, fotografen en anderen uit het vakgebied elkaar ontmoeten en inspireren. Ook buiten het museum organiseert Foam evenementen. Op straat, in pop-up galerijen of op tournee in het buitenland.

In Foam zijn altijd minstens drie verschillende exposities te zien.

Hiroshi Sugimoto - Black Box
Van 16 december t/m 8 maart presenteert Foam de tentoonstelling Hiroshi Sugimoto - Black Box. Hiroshi Sugimoto (1948, Tokio) is een intellectueel kunstenaar. Het conceptuele aspect van zijn werk daagt de toeschouwer uit tot filosoferen en werpt nieuw licht op een aantal klassieke genres binnen de fotografie.


Sugimoto is bovendien een begaafd ambachtsman en hij geeft de voorkeur aan traditionele fotografische procedés boven digitale technieken. De tentoonstelling, samengesteld door gastcurator Philip Larratt-Smith, bestaat uit een selectie van 34 werken die samen meer dan 40 jaar van Sugimoto’s beroepspraktijk belichten.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Hyena-Jackal-Vulture 1976 © Hiroshi Sugimoto

Praktische informatie

Locatie: Foam Fotografiemuseum
Adres: Keizersgracht 609, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 551 65 00
Website: www.foam.org

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust