Gratis

Museum Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Foam Fotografiemuseum

Gordon Parks - I Am You. Selected Works 1942-1978

Van 16 juni t/m 6 september presenteert Foam de tentoon-stelling 'Gordon Parks - I Am You. Selected Works 1942-1978'. U ziet 120 werken uit de collectie van The Gordon Parks Foundation, waaronder vintage prints, contact sheets, magazines en filmfragmenten. De legendarische Amerikaanse fotograaf Gordon Parks (1912 - 2006) omschreef zijn camera als zijn ‘weapon of choice’. Parks gebruike zijn camera als een wapen zijn tegen onderdrukking, racisme, geweld en ongelijkheid. Hij was een belangrijke voorvechter in de strijd voor gelijke rechten voor Afrikaans Amerikanen. Naast zijn iconische portretten van legendes als Martin Luther King werd hij vooral bekend door zijn foto-essays voor het prestigieuze Life Magazine en de door hem geregisseerde films als 'The Learning Tree' en 'Shaft'.

Over Foam

Van documentaire tot mode en van historisch tot eigentijds: in fotografiemuseum Foam komt het allemaal aan bod.

Dit museum met internationale allure organiseert kleine en grote tentoonstellingen, met zowel minder bekende als internationale fotografen. Het museum profileert zich als een plek waar liefhebbers van fotografie, fotografen en anderen uit het vakgebied elkaar ontmoeten en inspireren. Ook buiten het museum organiseert Foam evenementen: op straat, in pop-up galerijen of op tournee in het buitenland.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Foam Fotografiemuseum
Adres: Keizersgracht 609, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 551 65 00
Website: www.foam.org

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust