Gratis

Museum Frans Hals Museum Haarlem

Frans Hals Museum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Voor de tentoonstelling 'Hollandse Meesters uit Boedapest' geldt een toeslag van 3,-. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem is één museum op twee locaties in het historische centrum van Haarlem. Het museum is ruim 100 jaar verankerd en geworteld in Haarlem en promoot sinds jaar en dag artistieke vernieuwing.

Door de unieke collectie met zowel een hoog niveau 17e-eeuwse kunst als scherpe collectie hedendaagse kunst, kan het museum het erfgoed van het verleden en de toekomst samenbrengen.

In het Frans Hals Museum is de grootste verzameling schilderijen van Frans Hals ter wereld te zien. De totale verzameling oude kunst van het museum telt ongeveer 800 schilderijen. Een deel daarvan is permanent te zien.

De collectie van Haarlemse meesters uit de Gouden Eeuw, waaronder de grootste verzameling schilderijen van Frans Hals ter wereld, is uniek.

Het museum aan het Groot Heiligland is gevestigd in een gebouw uit de 17e eeuw, het voormalig Oudemannenhuis uit 1609, waardoor ook u teruggaat in de tijd.

Jaarlijks organiseert het museum tentoonstellingen over oude kunst. Om de drie á vijf jaar vindt een grote internationaal spraakmakende tentoonstelling plaats.

Praktische informatie

Locatie: Frans Hals Museum
Adres: Groot Heiligland 62, Haarlem
Telefoonnummer: 023 511 57 75
Website: www.franshalsmuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust