Gratis

Museum Frans Hals Museum Haarlem

Frans Hals Museum

Barbaren & Wijsgeren
Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem presenteert van 25 maart t/m 20 augustus 2017 de tentoonstelling 'Barbaren & Wijsgeren'. De tentoonstelling belicht de wederzijdse beeldvorming tussen China en Nederland in de zeventiende eeuw. Nederlanders waren gefascineerd door de cultuur van het ‘Hemelse Rijk’, Chinezen verbaasden zich over de Nederlandse ‘roodharige barbaren’. Een keur aan schilderijen, tekeningen, porselein en modellen brengt de culturele uitwisseling in kaart.

Over het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem
Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem is één museum op twee locaties in het historische centrum van Haarlem. Het museum is ruim 100 jaar verankerd en geworteld in Haarlem en promoot sinds jaar en dag artistieke vernieuwing. Het museum aan het Groot Heiligland is gevestigd in een gebouw uit de 17e eeuw, het voormalig Oudemannenhuis uit 1609, waardoor ook u teruggaat in de tijd.

Door de unieke collectie met zowel een hoog niveau 17e-eeuwse kunst als scherpe collectie hedendaagse kunst, kan het museum het erfgoed van het verleden en de toekomst samenbrengen.

In het Frans Hals Museum is de grootste verzameling schilderijen van Frans Hals ter wereld te zien. De totale verzameling oude kunst van het museum telt ongeveer 800 schilderijen. Een deel daarvan is permanent te zien. De collectie van Haarlemse meesters uit de Gouden Eeuw, waaronder de grootste verzameling schilderijen van Frans Hals ter wereld, is uniek.

Jaarlijks organiseert het museum tentoonstellingen over oude kunst. Om de drie á vijf jaar vindt een grote internationaal spraakmakende tentoonstelling plaats.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Voor tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Frans Hals Museum
Adres: Groot Heiligland 62, Haarlem
Telefoonnummer: 023 511 57 75
Website: www.franshalsmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust