Gratis

Museum Fries Museum Leeuwarden

Fries Museum

Aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden is het Fries Museum gevestigd. Een plek waar je alles te weten komt over de Friezen en hun provincie. Van de Friese terpen tot dubbelspion Mata Hari en van oude kostuums tot vrijheidsstrijder Grutte Pier. Om niet de steden, het platteland en de Friese haat-liefde verhouding met water te vergeten.

Het museum bevat een duizelingwekkend aantal van 173.000 voorwerpen, van textiel en kunst tot archeologische terpenvondsten. Wie over de mens, cultuur, geschiedenis en kunst uit Friesland wil leren, is hier aan het juiste adres.

Het Fries Museum presenteert gedurende het jaar verschillende tijdelijke tentoonstellingen.

Beladen landschap: van Kiefer tot Ristelhueber
 
Auschwitz, Lampedusa en Aleppo. Plaatsen die in ons collectieve geheugen gegrift staan. Ook in de beeldende kunst heeft de geschiedenis zijn sporen nagelaten. Kunstenaars geven al decennia lang betekenis aan ‘beladen’ landschappen. Van 4 februari t/m 4 juni 2017 ziet u de tentoonstelling 'Beladen landschap: van Kiefer tot Ristelhueber'. De tentoonstelling toont aan de hand van 67 werken hoe sporen van oorlog en conflict in handen van kunstenaars tot een metafoor voor menselijkheid verworden.

Mata Hari
Van 13 september 2016 t/m 17 september 2017 is de tentoonstelling ‘Mata Hari’ te zien. Hoe is het mogelijk dat Grietje Zelle uit Leeuwarden als spionne sterft door de kogels van een Frans vuurpeloton, midden in de Eerste Wereldoorlog? In het Fries Museum beleeft u het verhaal van Mata Hari, de mysterieuze danseres met haar fascinerende schoonheid. Blader door haar plakboeken, lees haar brieven en sta even stil bij haar exclusieve hoofdtooi. 

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen wordt een toeslag van € 3,- gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Fries Museum
Adres: Wilhelminaplein 92, Leeuwarden
Telefoonnummer: 058 255 55 00
Website: www.friesmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust