Gratis

Museum Gemeentemuseum Den Haag Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag

De ontdekking van Mondriaan

Van 3 juni t/m 24 september 2017 presenteert het Gemeentemuseum de tentoonstelling 'De ontdekking van Mondriaan'. De tentoonstelling neemt u mee op reis door het leven en werk van Piet Mondriaan. Die reis voert langs metropolen Amsterdam, Parijs, Londen en New York, de steden waar Mondriaan zijn geniale brein de vrije ruimte kon geven en de ontdekkingen deed waarmee hij de kunst totaal veranderde. Het Gemeentemuseum bezit de grootste collectie Mondriaans ter wereld. Deze tentoonstelling toont voor het eerst de volledige collectie, die uit maar liefst 300 werken bestaat. Daarnaast zijn er brieven, foto’s en persoonlijke objecten te zien en kan er een kijkje worden genomen in een reconstructie (op ware grootte) van Mondriaans Parijse atelier.


Over het museum

Het Gemeentemuseum Den Haag, ontworpen door H.P. Berlage, heeft de grootste collectie van Piet Mondriaan in haar bezit. Een hele vleugel van het art deco gebouw is aan Mondriaan gewijd. De bezoeker krijgt hier zicht op de reis die Piet Mondriaan maakte en die hem tot pionier van de moderne kunst maakte.

Het gebouw uit 1935 is in 2014 grondig gerestaureerd, waarna de binnentuin volledig overdekt werd en als ruimte aan het museum is toegevoegd. In de andere zalen worden iconen uit de 20e eeuw tentoongesteld. Van Picasso en Monet naar Kandinsky en Bourgeois. Ook voor hedendaagse kunstenaars als Marlene Dumas en Frank Stella is plek gemaakt.

Ook niet te missen is de Haagse School en de modecollectie die het museum in bezit heeft. Het Gemeentemuseum Den Haag heeft daarnaast ook zogenoemde wonderkamers, waar op interactieve wijze kennis kan worden gemaakt met beeldende kunst en architectuur.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet in de rij te staan. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: De positie van de witte stoel geeft de hoekverdraaiing in het atelier weer © 2017 STAM STIJL architectuur Mondriaan / Foto: Fas Keuzenkamp

Praktische informatie

Locatie: Gemeentemuseum Den Haag
Adres: Stadhouderslaan 41, Den Haag
Telefoonnummer: 070 - 338 11 11
Website: www.gemeentemuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust