Gratis

Museum Groninger Museum Groningen

Groninger Museum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd.

Aan de rand van de stad Groningen staat het opvallende Groninger Museum. Een bouwwerk van Alessandro Mendini met zijn bijzondere gouden toren die tevens als entree functioneert. De kleur staat voor de functie van schatkamer.

De cultuur en geschiedenis van de stad en provincie vormen een belangrijk onderdeel van de collectie. Zo zijn er archeologische vondsten en portretten van vooraanstaande Groningers uit afgelopen eeuwen te zien. Daarnaast biedt het museum een collectie kunst en oudheden en zijn er vernieuwende tentoonstellingen voor een breed publiek te bezoeken.

Joost van den Toorn: Something to believe in
Zo ziet u t/m 29 januari 2017 de tentoonstelling ‘Joost van den Toorn: Something to believe in'. Beeldhouwer Joost van den Toorn stelt in zijn werk grote thema’s als geweld, seks en religie met humor en ironie aan de orde, met een melancholische en romantische ondertoon. Deze tentoonstelling laat een verrassende selectie zien uit de eigen collectie moderne en hedendaagse kunst, mode en design van het Groninger Museum, aangevuld met sculpturen van Joost van den Toorn. 

Rodin - Genius at Work

Van 19 november 2016 t/m 30 april 2017 is de tentoonstelling 'Rodin - Genius at Work' te zien. Het is de grootste Rodin tentoonstelling ooit in Nederland getoond, met meer dan 140 beelden en 20 werken op papier van deze grootse en invloedrijke beeldhouwer. 'Rodin – Genius at Work' toont gipsen en bronzen beelden, waaronder bekende werken als De Denker en Balzac, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de kunstenaar. 

Vergeet tot slot ook vooral niet om naar het bijzondere gebouw zelf te kijken, want alleen daarom al is het Groningermuseum een bezoek waard!

Praktische informatie

Locatie: Groninger Museum
Adres: Museumeiland 1, Groningen
Telefoonnummer: 050 366 65 55
Website: www.groningermuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust