Gratis

Museum Hermitage Amsterdam

Hermitage

De Hermitage in Amsterdam is de Nederlandse dependance van de Hermitage in het Russische St. Petersburg. In dit museum worden uiteenlopende tentoonstellingen georganiseerd. Over Peter de Grote, de tsaar die Rusland moderniseerde, wereldberoemde impressionisten als Monet en Renoir maar ook over de antieke schatten van de legendarische Zijderoute.

De historische banden tussen Amsterdam en St. Petersburg vormen de inspiratie voor dit veelbezochte museum. De Russische collectie is de basis van de tentoonstelling in Amsterdam. Sinds de opening als klein museum aan de Nieuwe Herengracht in 2004 is de Hermitage uitgegroeid tot een volwaardig museum aan de Amstel.

In St. Petersburg wordt naar traditie veel tijd in kinderen geïnvesteerd. Dit wordt in Amsterdam voortgezet met een ambitieus programma voor kinderen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Zo zijn er vijf ateliers, twee leslokalen, een kinderkantine en een kindercadeauwinkel.

De Hermitage presenteert gedurende het jaar tijdelijke tentoonstellingen.

1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie
Honderd jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie presenteert de Hermitage Amsterdam van 4 februari t/m 17 februari de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie. Met meer dan 250 objecten, afkomstig uit de Hermitage St.-Petersburg, het Russisch Staatsarchief in Moskou en het Artillerie Museum in St.-Petersburg, heeft deze tentoonstelling exclusiviteit voor West-Europa. Films, foto’s, schilderijen, toegepaste kunst en historische documenten vertellen het indrukwekkende en aangrijpende verhaal van het mondaine St.-Petersburg en de bloeiende kunst aan het begin van de twintigste eeuw, het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra en de explosieve politieke en sociale omstandigheden tijdens hun regering.

Outsider Art Museum - 'China'
Van 24 november 2016 t/m 5 juni 2017 presenteert het Outsider Art Museum in de Hermitage de tentoonstelling 'China', met Chinese en Nederlandse Outsider Art, voor het eerst in Nederland te zien. Met ruim tweehonderd buitengewone werken van kunstenaars uit China en Nederland krijgt het publiek de unieke kans om Outsider Art uit beide landen te vergelijken en te bewonderen. Outsider Art is kunst buiten de kaders.. Vaak leven en werken de kunstenaars op de rand van de samenleving. Door hun sociaal-economische omstandigheden vinden zij moeizaam aansluiting en erkenning. Daar komt langzaam verandering in, onder meer door de komst van het Outsider Art Museum.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot de Hermitage. Bij tijdelijke tentoonstellingen betaalt u alleen de toeslag. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Beeld: Luuk Kramer

Praktische informatie

Locatie: Hermitage
Adres: Amstel 51, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 530 87 55
Website: www.hermitage.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust