Gratis

Museum Het Noordbrabants Museum 's-Hertogenbosch

Het Noordbrabants Museum

In een oud gouvernementsgebouw in het hart van ’s Hertogenbosch is Het Noordbrabants Museum gevestigd. Hier wordt het verhaal van Zuid-Nederland verteld. Met een collectie van meer dan 27.000 objecten krijgt de bezoeker een beeld van de prehistorie tot vandaag. Niet de hele verzameling is te zien, een deel van de collectie is uitgeleend of opgeslagen. Van schilderijen, interieurs en aardewerk tot beeldende kunst en een historische maquette van de stad: het is allemaal te zien in dit museum. Het onderscheidde zich al eens met een overzichtstentoonstelling met werk van Marjolein Bastin en trok veel bezoekers met een presentatie over de kruidenierswinkels van De Gruijter.

In 2016 staat het project over de Bossche kunstenaar Jheronimus Bosch centraal. Bosch staat bekend als de belangrijkste kunstenaar van de late middeleeuwen. In zijn schilderijen combineert hij traditie, realiteit en zijn eigen fantasie. Een fantastische mix van werelden, waar je niet op uitgekeken raakt. Jheronimus Bosch is een kunstenaar van wereldformaat. Zijn karakteristieke werk, vol illusies en hallucinaties, wonderlijke gedrochten en nachtmerries, verbeeldt de grote thema’s van zijn tijd: verleiding, zonde en rekenschap. Ook na zijn leven is zijn werk onverminderd populair gebleven.

De succesvolle tentoonstelling 'Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie' is inmiddels afgelopen (zie video hieronder), maar het Boschjaar gaat nog even door. Van 11 juni t/m 18 september 2016 is de tentoonstelling ‘Tribute to Hieronymus Bosch in Congo’ te zien, een serie monumentale mozaïekpanelen door de Belgische kunstenaar Jan Fabre (Antwerpen, 1958). De serie maakt deel uit van zijn kritische reflecties over het koloniale verleden van België, een thema dat veelvuldig voorkomt in het werk van Fabre.

Met de VIP-KAART krijgt u gratis toegang tot het Noordbrabants Museum.

Praktische informatie

Locatie: Het Noordbrabants Museum
Adres: Verwersstraat 41, 's-Hertogenbosch
Telefoonnummer: 073 687 78 77
Website: www.hetnoordbrabantsmuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust