50% Korting

Muziek Diverse locaties 20 jan - 22 jan
Sluit venster x

Italiaanse Barok

Dirigent Pieter Jan Leusink brengt met zijn The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands een meeslepend programma met Italiaanse barok. U hoort het ontroerende Stabat Mater van Pergolesi en Vivaldi's meest populaire werk 'Gloria in D'.

Stabat Mater
Uit overleveringen is bekend dat Pergolesi in 1736 met zijn laatste levenskrachten zijn Stabat Mater componeerde. Zijn compositie over het verdriet van Maria onder het kruis van haar zoon Jezus werd bij de herontdekking in 1950 direct herkend als een absoluut meesterwerk. Hoewel vele componisten ook Stabat Maters schreven, blijft het Stabat Mater van Pergolesi bleef de nummer één. 

Vivaldi's Gloria 
The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands schittert in het Gloria in D, wat werd geschreven door een andere Italiaanse grootheid uit de achttiende eeuw: Antonio Vivaldi. Het Gloria in D heeft een feestelijk en opgewekt karakter wat een meeslepend effect creëert. Dirigent Pieter Jan Leusink zal met zijn unieke barokgezelschap een grootse apotheose tot stand brengen tijdens deze unieke concerten. 

Concertdata

Vrijdag 20 januari 19:30 uur Leiden, Marekerk
Zaterdag 21 januari 15:00 uur Utrecht, Janskerk
Zondag 22 januari14:15 uur Amsterdam, Concertgebouw

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u 50% korting op kaarten van € 70,-. U betaalt € 35,- (Concertgebouw € 37,50 inclusief consumpties) en krijgt gratis een CD. Kaarten bestelt u via de link, voer bij het bestelproces de code BGL in. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Diverse locaties
Wanneer: 20 januari 2017
Tot en met: 22 januari 2017
Website: www.pieterjanleusink.nl/bankgiro

Andere activiteiten op dezelfde locatie

Jeroen van der Boom
Muziek

Jeroen van der Boom toert met zijn intieme theatershow 'Dit ben ik' door heel Nederland!

Lees meer »
The Best of IDFA on Tour
Film

De beste films van documentaire festival IDFA! Te zien in theaters in heel Nederland.

Lees meer »
Film
Film

Met de VIP-KAART naar de film: u betaalt slechts € 8,- per kaartje!

Lees meer »

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust