Gratis

Museum Nationaal Park Hoge Veluwe Otterlo

Kröller-Müller Museum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Let op: U heeft wel een ticket voor het Nationale Park Hoge Veluwe nodig.

Wie aan het Kröller-Müller Museum denkt, denkt aan Vincent van Gogh. In totaal zijn bijna 90 schilderijen en 180 tekeningen van de Hollandse grootmeester te zien in dit bijzondere museum in Het Nationale Park Hoge Veluwe. Met het natuurpark van 5.500 hectare naast de deur, kunt u een dag kunst en natuur goed combineren.

Geniet van de kunst, de omringende natuur en de bijzondere architectuur van het museum. Van Gogh is niet de enige meester die wordt getoond, ook werken van Claude Monet, Pablo Picasso, Georges Seurat en Piet Mondriaan zijn te zien.

Al deze schilderijen behoren tot het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Samen met haar man Anton creëerde ze tussen 1907 en 1922 een van de grootste privécollecties die de twintigste eeuw kent, een verzameling van bijna 11.500 kunstwerken. In 1938 opent dan ook het Kröller-Möller Museum. Dit is inmiddels een van de best bezochte musea in ons land. 

Het Kröller-Müller Museum heeft gedurende het jaar regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. In de beeldentuin presenteert het museum het nieuwe werk van Pierre Huyghe: La Saison des Fêtes (Het seizoen van de feestdagen), aangekocht met steun van de BankGiro Loterij. Een kunstwerk dat bestaat uit een cirkelvormige tuin, omgeven door een landschap van zandheuvels. Het verandert met de seizoenen want Huyghe maakte het kunstwerk met 45 verschillende gewassen.

Om de openstelling van deze tuin te markeren is in het museum t/m 13 november de tentoonstelling Nature based te zien met (video)werk van enkele zeer uiteenlopende kunstenaars. Te zien zijn Pierre Huyghe’s films Streamside Day (2003) en Untitled (Human Mask) (2014). Van Oscar Santillan zijn Accompaniment (2012) en The Manifesto of Goodness (2012) opgenomen. Van Persijn Broersen en Margit Lukács is de film Establishing Eden (2016) te zien.

Beeld: Jannes Linders en Marjon Gemmeke

Praktische informatie

Locatie: Nationaal Park Hoge Veluwe
Adres: Houtkampweg 6, Otterlo
Telefoonnummer: 0318 591 241
Website: www.krollermuller.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust