20% korting

Festival Casco Amsterdam Amsterdam 5 jun - 25 jun
Sluit venster x

Holland Festival: Manifesto

Ooit was het manifest een middel om nieuwe ideeën te presenteren. In zijn bijzondere filminstallatie 'Manifesto' laat de Duitse filmmaker Julian Rosefeldt zien dat er ook nu grote behoefte is aan manifesten. Een schreeuw om verandering klinkt steeds luider door alle lagen van de maatschappij. Julian Rosefeldt creëerde een installatie bestaande uit dertien korte films die parallel worden vertoond, waarin een fenomenale Cate Blanchett maar liefst dertien verschillende rollen speelt.


Sprankelende, boze en opvallend modern klinkende teksten van bekende kunstenaarsmanifesten vormen de basis van 'Manifesto'. Teksten van onder anderen André Breton, Kazimir Malevitsj, Sol LeWitt en Jim Jarmusch. Stuk voor stuk worden ze belichaamd door de Australische actrice Cate Blanchett, die de enorme vitaliteit in deze werken naar boven haalt. Rosefeldt en Blanchett creëren fascinerende werelden, die de teksten in een onverwacht hedendaagse context plaatsen. 

'Cate Blanchet overtreft zichzelf in Manifesto. (...) Overrompelend.' - de Volkskrant

U krijgt met uw VIP-KAART ook korting op dagkaarten van 'Holland Festival Proms'. Klik hier om kaarten te bestellen

Met de Bankgiro Loterij VIP-KAART krijgt u 20% korting op tickets van € 12,50. Kaarten bestelt u via de link. U kiest eerst een dag en tijdstip, vervolgens dient u de actiecode 'BGL' in te voeren voor de korting. Per VIP-KAART kunt u meerdere kaarten met korting bestellen. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Julian Rosefeldt and VG Bild-Kunst

Praktische informatie

Locatie: Casco Amsterdam
Adres: Asterweg 22, Amsterdam
Wanneer: 5 juni 2017
Tot en met: 25 juni 2017
Website: www.hollandfestival.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust