Gratis

Museum Mauritshuis Den Haag

Mauritshuis

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen.

Laat u meevoeren door de Gouden Eeuw van Hollandse en Vlaamse grootmeesters. Johannes Vermeer, Jan Steen, Rembrandt en Frans Hals. Deze grootheden uit de Gouden Eeuw zijn allemaal sinds 1822 gehuisvest in het Haagse Mauritshuis. Jacob van Campen en Pieter Post, destijds ’s lands bekendste architecten, ontwierpen het bijzondere stadspaleis in de zeventiende eeuw. Na een grote renovatie in 2014 heeft het museum er nu ook een ondergrondse foyer bij.

En er is meer te zien. Zo is er een prachtig overzicht van Hollandse en Vlaamse schilderkunst die een periode van de vijftiende tot de achttiende eeuw beslaat. En vergeet vooral niet publieksfavorieten ‘Meisje met de Parel’ van Vermeer en ‘Het Puttertje’ van Fabritius.

22 genrestukken uit de Britse Royal Collection
Het Mauritshuis organiseert ook tijdelijke tentoonstellingen. Zo is er van 29 september 2016 t/m 5 februari 2017 de tentoonstelling 'Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection' te zien. Het Britse koningshuis bezit een van de mooiste verzamelingen oude schilderijen ter wereld. De collectie is in vele eeuwen door verschillende vorsten bijeengebracht. Meestal hangen de schilderijen achter gesloten deuren, maar het Mauritshuis laat er dit najaar tijdelijk tweeëntwintig zien.De befaamde Royal Collection, beheerd door Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, bevat hoogtepunten uit de oeuvres van bekende schilders als Gerard ter Borch, Gerrit Dou, Pieter de Hooch, Gabriël Metsu en Jan Steen. 

Praktische informatie

Locatie: Mauritshuis
Adres: Plein 29, Den Haag
Telefoonnummer: 070 302 34 56
Website: www.mauritshuis.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust