Gratis

Museum Arnhem Arnhem

Museum Arnhem

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Museum Arnhem is de plek waar realisme kritisch bevraagd wordt. Het begrip realisme verandert voortdurend van betekenis. De collectie bestaat uit magisch realisme en kunst met de nadruk op gender.

De dynamische en actuele collectie biedt ruimte voor reflectie en debat. Dit is ook de plek waar wordt geëxperimenteerd met gevestigde vormen van beeldende kunst en vormgeving. Hierbij is de samenwerking met andere (internationale) instituten van belang.
 
Daarnaast is de Hogeschool voor de Kunsten in de buurt gevestigd, waar de focus vooral op mode ligt. Dit is ook terug te zien in de programmering. Het museum wil op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier herkenning en reflectie bij de bezoeker tot strand brengen.

Millenials
Museum Arnhem presenteert t/m 29 januari de tentoonstelling 'Millenials', met werk van tien kunstenaars, de meesten behoren tot de generatie die in de media Millennials wordt genoemd: geboren na 1980. Millennials worden getypeerd als jongeren die oppervlakkig en egocentrisch zouden zijn, vergroeid met mobieltje en de social media. Bestaat ‘de’ MiIlennial echt of is het louter een marketingkwestie? Hoe relevant zijn afgebakende leeftijdsgrenzen? De huidige media-aandacht voor Millennials inspireerde tot de titel en het uitgangspunt voor deze tentoonstelling: hoe verhouden kunstenaars zich tot de wereld om hen heen?

Praktische informatie

Locatie: Museum Arnhem
Adres: Utrechtseweg 87, Arnhem
Telefoonnummer: 026 303 14 00
Website: www.museumarnhem.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust