Gratis

Museum Museum Arnhem Arnhem

Museum Arnhem

Pierre Janssen - In de greep van kunst
In AVRO programma Kunstgrepen (1959-1972) vertelde kunstliefhebber en presentator Pierre Janssen gepassioneerd over (beeldende) kunst. Naast presentator was Janssen ook conservator in het Stedelijk Museum Schiedam (1956-1962) en directeur van Museum Arnhem (1969-1982). Hij voerde een levendig gesprek over kunst, waarin hij bezoekers liet praten en vertellen wat ze vonden. Pierre Janssen's aanpak was buitengewoon effectief en duurzaam. Hij wist daadwerkelijk nieuwe groepen mensen te bereiken en naar het museum te halen, aan zich te binden én te inspireren. En juist dat gedachtegoed is nu - jaren na dato - de aanleiding voor Stedelijk Museum Schiedam en Museum Arnhem om een tentoonstelling aan deze 'kunstverteller' te wijden. 

Over Museum Arnhem
Museum Arnhem is de plek waar realisme kritisch bevraagd wordt. Het begrip realisme verandert voortdurend van betekenis. De collectie bestaat uit magisch realisme en kunst met de nadruk op gender.

De dynamische en actuele collectie biedt ruimte voor reflectie en debat. Dit is ook de plek waar wordt geëxperimenteerd met gevestigde vormen van beeldende kunst en vormgeving. Hierbij is de samenwerking met andere (internationale) instituten van belang.
 
Daarnaast is de Hogeschool voor de Kunsten in de buurt gevestigd, waar de focus vooral op mode ligt. Dit is ook terug te zien in de programmering. Het museum wil op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier herkenning en reflectie bij de bezoeker tot strand brengen.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Carel Willink, Wilma met Kat, 1940. Collectie Museum Arnhem.

Praktische informatie

Locatie: Museum Arnhem
Adres: Utrechtseweg 87, Arnhem
Telefoonnummer: 026 303 14 00
Website: www.museumarnhem.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust