Gratis

Museum Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Christo. Museum Boijmans Van Beuningen is een van de oudste musea van Nederland. Het museum bezit een unieke verzameling schilderijen, sculpturen en gebruiksvoorwerpen. De collectie tekeningen en prenten behoort tot de beste ter wereld.

Het museum toont hoe gebruiksvoorwerpen zich gedurende acht eeuwen hebben ontwikkeld. Van middeleeuwse kannen en glas uit de Gouden Eeuw tot de meubels van Rietveld en hedendaags Dutch Design. Sta stil bij de prachtige werken van Bruegel de Oude en Rembrandt. Volg het ontstaan van het impressionisme en modernisme met schilderijen van Monet, Van Gogh en Mondriaan. Droom mee met de surrealisten Dalí en Magritte.

Museum Boijmans van Beuningen heeft het gehele jaar door spectaculaire tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen.

Alles Kids
T/m 22 januari organiseert het museum met 'Alles kids' voor de eerste keer een tentoonstelling speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De kunstwerken staan op de grond of hangen laag zodat kinderen ze heel goed kunt bekijken. Ze mogen soms zelfs in een kunstwerk kruipen. Niets hoeft, bijna alles mag!

Gek van Surrealisme
Van 11 februari t/m 28 mei 2017 staat het museum volledig in het teken van het surrealisme. De tentoonstelling ‘Gek van surrealisme’ laat de passie en belevingswereld zien van kunstenaars als Salvador Dalí, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró, alsmede hun verdraaiingen van de dagelijkse werkelijkheid. De 200 werken en 150 archiefstukken in de expositie zijn afkomstig uit vier befaamde Europese privéverzamelingen, die voor het eerst zijn samengebracht.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot Museum Boijmans Van Beuningen. U hoeft hiervoor niet te reserveren. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd.

Praktische informatie

Adres: Museumpark 18, Rotterdam
Open: Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Gesloten: Het museum is gesloten op maandagen (behalve Paas- en Pinkstermaandag ) en op Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag. Het museum sluit op Sinterklaasavond 5 december en Kerstavond 24 december en Oudejaarsdag 31 december om 16.00 uur.
Telefoonnummer: 0104419400
Website: www.boijmans.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust