Gratis

Museum Museum de Fundatie Zwolle Zwolle

Museum de Fundatie Zwolle

Museum de Fundatie biedt een veelzijdige en internationale collectie met oude, maar ook moderne en hedendaagse kunst.

Het museum heeft twee vestigingen, kasteel Nijenhuis in Heino en het Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle. De collectie van bijna zevenduizend objecten bestaat uit een aantal verzamelingen die overwegend particulier zijn.

Kunstkenner Dirk Hannema legde de basis voor de verzameling. Zijn collectie werd samengevoegd met andere verzamelingen van andere kunstverzamelaars. Daar is Museum de Fundatie uit voortgekomen. Hannema overleed uiteindelijk ook in het Nijenhuis, waar hij tot zijn overlijden in 1984 woonde.

De collectie is door de samenvoeging zeer veelzijdig en internationaal. Bezoekers kunnen er terecht voor oude kunst, moderne en hedendaagse kunst en kunstnijverheid zoals glas en keramiek. Daarnaast is er een collectie niet-westerse kunst en kleine hoeveelheid etnografica.

ZomerExpo 2017

We varen op boten, likken aan ijsjes, lopen over golvende tapijten. We zien bewegend water, stilstaand, zuiver en troebel water, storm en regen, beelden die doorweekt, droog of dampend of simpelweg aangrijpend zijn. Samen weerspiegelen deze waterimpressies  ̶  realistisch, conceptueel of abstract  ̶  de bewegingen in de hedendaagse kunst. Water is tot op de dag van vandaag een geliefd onderwerp in de beeldende kunst. Water is ook het thema van de ZomerExpo in Museum de Fundatie.

Van 24 mei t/m 20 augustus 2017 presenteert Museum De Fundatie de Water ZomerExpo 2017. Schilderijen, tekeningen, video’s, foto’s, sculpturen en installaties, van ingetogen tot uitgelaten, groeperen zich rond het thema in een kakofonie van vormen en materialen. Met 254 werken is de expo de grootste Nederlandse kunsttentoonstelling.

Bob Dylan - Face Value

Van 24 mei t/m 20 augustus 2017 toont Museum de Fundatie 'Face Value', bestaande uit 12 pasteltekeningen van Bob Dylan (1941). De portrettenserie, in bruikleen van The Bob and Jenny Ramsey Collection, is voor het eerst zijn beeldende kunst in Nederland te zien. De tekeningen zijn even direct en ongepolijst als zijn muziek. De serie 'Face Value' selecteerde Dylan voor een presentatie in 2013 in The National Portrait Gallery in Londen. Daarna reisden de werken naar Denemarken, de Verenigde Staten, Duitsland en nu doen ze Nederland aan.

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum, deze wordt gescand aan de kassa. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: ZomerExpo - Alex ten Napel, ‘Diura 2010’

Praktische informatie

Locatie: Museum de Fundatie Zwolle
Adres: Blijmarkt 20, Zwolle
Telefoonnummer: 057 238 81 88
Website: www.museumdefundatie.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust