Gratis

Museum Museum Het Valkhof Nijmegen

Museum Het Valkhof

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Op de plek waar ooit een Romeins legerkamp lag en keizer Karel de Grote een burcht liet bouwen, staat nu Museum Het Valkhof.

In dit museum is een belangrijke verzameling Romeinse archeologie te bekijken. Al in 1670 was er in het Nijmeegse stadhuis een galerij met oudheden, zoals Romeinse inscripties en beelden. Hieruit ontstond in de negentiende eeuw een gemeentelijk museum waarin ook kunst en nijverheid uit Nijmegen en het Rijk van Nijmegen te zien waren.

Inmiddels is na samensmelting van twee musea in Nijmegen in 1998 Museum Het Valkhof ontstaan en ondergebracht in nieuwbouw aan het Kelfkensbos. Naast de archeologische verzameling kunt u ook een bijzondere collectie pop art bekijken, die voornamelijk uit schilderijen, collages-assemblages, werken op papier en beeldhouwwerken bestaat.

Deze collectie omvat werken van voornamelijk Nederlandse kunstenaars, vanaf de jaren ’60. Van hedendaags expressionisme tot Nederlandse pop art, aangevuld met werken van kunstenaars uit Noordwest-Europa.

Daarnaast kunt u verschillende tentoonstellingen bezoeken. Wie bijvoorbeeld de magie van de Nijmeegse Vierdaagse wil leren kennen, kan t/m 4 september terecht in Museum Het Valkhof bij de tentoonstelling ‘100e Vierdaagse – Wandel door de tijd’.

Waarom maken 50.000 mensen samen een uitputtende voettocht van vier dagen? Hoe kan het dat vele wandelaars al decennia lang ondanks blaren, vermoeidheid en andere ongemakken met een brede glimlach en een gladiool over de finishlijn lopen? U komt er vanalles over te weten bij Museum Het Valkhof.

VIP-KAARThouders mogen tot en met 4 september op vertoon van hun kaart aan de kassa 1 persoon gratis meenemen naar deze tentoonstelling.

Praktische informatie

Locatie: Museum Het Valkhof
Adres: Kelfkensbos 59, Nijmegen
Telefoonnummer: 024 360 88 05
Website: www.museumhetvalkhof.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust