Gratis

Museum Museum Volkenkunde Leiden

Museum Volkenkunde

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum.

Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is een museum over mensen. Gevestigd in een monumentaal pand, aan de Singel te Leiden, presenteert het museum regelmatig wisselende exposities en toont in de vaste tentoonstelling objecten uit acht cultuurgebieden. Voorwerpen die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Van Oceanië tot de Noordpoolgebieden, van Geisha tot de Boeddha en van Mekka tot Leiden.

In het WereldLAB, de speciaal ingerichte kinderruimte van het museum, kunnen kinderen met een interactief spel hun eigen ideale wereld vormgeven. In Museum Volkenkunde ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

‘Wereld vol veren’

In Museum Volkenkunde zijn gedurende het jaar tijdelijke tentoonstellingen te zien. Zo ziet u t/m 5 maart de verrassende tentoonstelling ‘Wereld vol veren’. Schitterende ontwerpen van beroemde couturiers als Jean Paul Gaultier en Thierry Mugler. Ontwerpen van aanstormend modetalent, studenten van de Hogeschool voor de Kunsten, ArtEz. En natuurlijk ook de meest bijzondere voorwerpen uit de eigen verzameling: van Maori-mantels en bijzondere verenoutfits uit Papoea Nieuw-Guinea tot de wereldberoemde indianentooien uit Amerika. Vanwege hun kwetsbaarheid zelden getoond maar nu eindelijk met volle kleurenpracht te bewonderen. Waarom dragen mensen wereldwijd veren en wat is de betekenis daarachter? Dát plus heel veel meer bijzondere verhalen staat u te wachten.

Speciale aanbieding

Speciaal voor VIP-KAARThouders heeft Museumcafé ABEL een aanbieding om het museumbezoek smaakvol af te sluiten: huisgemaakte soep van de dag samen met heerlijk knapperig breekbrood en tapenades voor maar € 11,50 i.p.v. € 17,50. Een korting van maar liefst 6 euro! Deze aanbieding geldt t/m 28 februari 2017 en per VIP-KAART kunnen twee mensen gebruik maken van de aanbieding. Niet i.c.m. andere acties en kortingen en uitsluitend op vertoon van uw VIP-KAART.

Praktische informatie

Locatie: Museum Volkenkunde
Adres: Steenstraat 1, Leiden
Telefoonnummer: 088 004 28 00
Website: www.volkenkunde.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust