Gratis

Museum Science Center NEMO Amsterdam

NEMO Science Museum

Bezoekers van NEMO kunnen zien, horen en ervaren hoe technologie en wetenschappelijke fenomenen hun leven beïnvloeden. Dit science center is een informatieve en informele leeromgeving voor jong en oud op het gebied van wetenschap en technologie.

In 1923 werd de basis voor NEMO gelegd, toen schilder Herman Heijenbrock het Museum van den Arbeid oprichtte. Na enkele doorstarten is Science Center NEMO nu de plek om op een leuke en leerzame manier in debat te gaan over wetenschappelijke en technologische vernieuwingen waar we mee te maken hebben.

Ook het gebouw van NEMO, ontworpen door Renzo Piano, is de moeite waard. Zowel de buitenkant als de binnenkant. NEMO staat tevens in de top 5 van beste Nederlandse musea.

In NEMO zijn verschillende tentoonstellingen te vinden, zoals de nieuwe buitententoonstelling Energetica, te zien sinds april 2016 op het dak van Nemo. Energetica bestaat uit sculpturen en installaties die u zelf kunt bedienen. Ervaar de energie uit wind, water en zon en ga de strijd aan met de natuurkrachten. Van zonnewijzer tot vlieger: hier ontdekt u alles over de elementen en tegelijkertijd ervaart u hoe duurzame energie werkt.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: DigiDaan

Praktische informatie

Locatie: Science Center NEMO
Adres: Oosterdok 2, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 531 32 33
Website: www.e-nemo.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust