Gratis

Museum Paleis Het Loo Apeldoorn

Paleis Het Loo

Chapeaux
Tot en met 27 augustus 2017 is in museum Paleis Het Loo de tentoonstelling ‘Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix’ te zien. De 33 jaar lange regeerperiode van Koningin Beatrix wordt aan de hand van een honderdtal hoeden in beeld gebracht. Van 1980 tot 2013 draagt Koningin Beatrix bij honderden speciale gelegenheden een hoed. De vele hoofddeksels zorgen voor een herkenbaar en vertrouwd beeld van de vorstin en maken deel uit van haar ‘representatieve werkkleding’. In de tentoonstelling staan creaties van Harry Scheltens, Emy Bloemheuvel en Suzanne Moulijn centraal, gecombineerd met beelden van de gelegenheden waarop ze werden gedragen.


Over Paleis Het Loo
Meer dan 300 jaar woonden en werkten Oranjes op Paleis Het Loo. Wat begon als een jachtverblijf voor een stadhouder groeide uit tot een paleis voor een koning. Er werd verbouwd, gemoderniseerd, kunst verzameld en een tuin ontworpen. De Oranjes ontvingen er hun gasten, voor vertier en zaken. De tuinen werden gebruikt om in te flaneren en te genieten van exotische bloemen en planten. Binnen vonden koninklijke diners plaats, geserveerd op prachtige serviezen. Een rijk en royaal verleden dat terug te zien is op Paleis Het Loo.


De tuinen van Paleis Het Loo veranderden nogal eens van vorm. Tijdens de Franse Revolutie woonde Lodewijk Napoleon een korte tijd op Het Loo en door zijn watervrees liet hij alle fonteinen en waterpartijen dichtgooien. Later zijn de tuinen weer teruggebracht naar het ontwerp van William & Mary, de grondleggers en eerste bewoners van Paleis Het Loo. Een symmetrische tuin met veel parterres, indrukwekkende fonteinen en historische beplanting. De berceau, een door haagbeuk overdekte loofgang, biedt een schilderachtige entourage voor een verkoelende zomerwandeling. Historische maar ook eigentijdse bloemen geven elk seizoen sfeer aan de paleistuinen.

De tuinen van Paleis Het Loo mogen zich rekenen tot een van de mooiste van Europa!

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot Paleis Het Loo. Voor de tentoonstelling Chapeaux geldt een toeslag van € 3,00 p.p. Kinderen (t/m 12 jaar) betalen geen toeslag. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld:
Hesmerg LR

Praktische informatie

Locatie: Paleis Het Loo
Adres: Koninklijk Park 1, Apeldoorn
Telefoonnummer: 055 577 24 00
Website: www.paleishetloo.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust