Gratis

Museum Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum Amsterdam vertelt met 8.000 objecten in tachtig zalen, het verhaal van 800 jaar Nederlandse geschiedenis en kunst.

In 2013 is dit museum geheel vernieuwd. In het adembenemende gebouw met verrassende inrichting wordt jong en oud meegenomen langs schilderijen, beelden, historische voorwerpen en kunstnijverheid.

In 1800 opende het Rijksmuseum, dat toen nog Nationale Kunstgalerij heette, in Huis ten Bosch in Den Haag. In 1808 verhuisde het museum naar de hoofdstad, naar het Paleis op de Dam. De huidige locatie werd na enkele verhuizingen in 1885 in gebruik genomen.

Het Rijksmuseum biedt u een internationaal en veelzijdig aanbod. Van Van Gogh, Karel Appel, Jozef Israëls, George Hendrik Breitner, Johannes Vermeer tot publiekstrekker en middelpunt ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen de eventuele rij voorbij lopen.

Beeld: John Lewis Marshall

Praktische informatie

Locatie: Rijksmuseum
Adres: Museumstraat 1, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 674 70 00
Website: www.rijksmuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust