2 personen gratis

Museum Bergkerk Deventer 12 mei - 27 aug

Roofkunst Tentoonstelling

De tentoonstelling 'Roofkunst voor, tijdens en na WO II' vertelt het verhaal van handel, roof en teruggave van kunst uit Nederland. Door de verzamelwoede van nazi’s als Hitler en Göring kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog veel werken van kunsthandelaren en particulieren, zoals Goudstikker en Gutmann, tijdens de bezetting in Duitse handen. 

Na de oorlog was het aan de Nederlandse Staat om geroofd werk terug te geven aan de oorspronkelijke eigenaren. Maar toen de eigenaren hun eigendommen claimden, stuitten ze op een bureaucratische, onwillige overheid. Pas eind jaren negentig volgde een zoektocht naar de rechtmatige eigenaren en werden kunstwerken teruggegeven. De resterende werken worden sindsdien door de staat beheerd als de collectie Nederlands Kunstbezit. Stukken uit deze NK-collectie vormen de basis van de tentoonstelling Roofkunst. Lees hier meer over roofkunst en de tentoonstelling.

Op vertoon van de Bankgiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot de tentoonstelling én u kunt gratis iemand meenemen! Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld:
Joris van Son, Stilleven met kreeft en fruit, 17e eeuw. Door de Amerikanen in 1945 teruggehaald uit de collectie van Adolf Hitler.

Praktische informatie

Locatie: Bergkerk
Adres: Bergkerkplein 1, Deventer
Wanneer: 12 mei 2017
Tot en met: 27 augustus 2018
Website: roofkunst.com

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust