2 pers. Gratis

Museum Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u tijdens de tentoonstelling ‘Drijfveer | 100 jaar verzamelen’ van 22 december 2016 t/m 31 januari 2017 gratis toegang voor twee personen tot Het Scheepvaartmuseum.

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, gevestigd in een monumentaal pand uit 1656, laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. In twaalf interactieve tentoonstellingen ontdekt u op uw eigen manier 500 jaar maritieme geschiedenis. Het toont het beste uit de vooraanstaande collecties. Bovendien zijn er speciale familietentoonstellingen, zoals 'Het verhaal van de walvis' en 'Het leven aan boord'. En natuurlijk mag een bezoek aan de replica van het beroemde VOC-schip Amsterdam niet ontbreken.

'Drijfveer | 100 jaar verzamelen'
De collectie van Het Scheepvaartmuseum had nooit kunnen ontstaan zonder de verzameldrift van individuen. Het verzamelen van unieke objecten is niet alleen iets van vroegere tijden. Waarom verzamelen en bewaren mensen? Om te pronken met hun bezit? Of om het verleden vast te houden? De tentoonstelling 'Drijfveer | 100 jaar verzamelen' in Het Scheepvaartmuseum belicht de drijfveren die ten grondslag liggen aan de opbouw van de museumcollectie en legt verhalen bloot van meer dan 350 nooit eerder vertoonde objecten. De tentoonstelling is te zien van 1 oktober 2016 t/m 2 juli 2017.

En heeft u de Koningssloep in zijn eigen schiphuis al bewonderd? De koninklijke roeisloep van zeventien meter lang is een lust voor het oog: van de boeg tot de spiegel is de Koningsloep rijkelijk versierd met gouden ornamenten die een bijzonder verhaal vertellen.

Beeld: Eddo Hartmann

Praktische informatie

Locatie: Het Scheepvaartmuseum
Adres: Kattenburgerplein 1, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 - 523 22 22
Website: www.hetscheepvaartmuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust