Gratis

Museum Singer Laren Laren

Singer Laren

Cuban Art Now

Van 23 mei t/m 24 september 2017 presenteert Museum Singer Laren de tentoonstelling 'Cuban Art Now'. 'Cuban Art Now' toont de kunstcollectie van een Nederlands echtpaar dat lange tijd op Cuba woonde. In ruim twintig jaar bouwden zij een verrassend veelzijdige verzameling op. Naast succesvolle kunstenaars van dit moment als Raul Cordero, José Emilio Fuentes Fonseca (JEFF), Alejandro Campins, Kcho, Michel Pérez (Pollo) en José Eduardo Yaque, zijn ook hun invloedrijke voorgangers in de collectie vertegenwoordigd, zoals Flavio Garciandía, Eduardo Ponjuán en de beroemde fotografen Alberto Korda en José Alberto Figueroa.

Over Singer Laren

In 1901 kwam het Amerikaanse echtpaar William en Anna Singer naar kunstenaarskolonie Laren. De villa die ze daar lieten bouwen werd de basis voor het latere Singer Laren Museum. De verzameling van het paar werd na het overlijden van William tentoongesteld in hun villa, waarna er een concertzaal en museumvleugel aan werd toegevoegd. In 1956 opende Singer Laren haar deuren.

Dit particuliere museum heeft een vooraanstaande positie verworven door een gevarieerd tentoonstellingsbeleid en een scala aan activiteiten. In 2015 schonk verzamelaar Renée Smithuis schilderijen van de Bergense School. De collectie is recentelijk ook aangevuld met werk van Nederlandse avant-gardisten.

Zo kreeg het museum Staand Naakt, op de rug gezien van Jan Sluijters geschonken in 2013. Ook is er werk te zien van Lodewijk Schelfhout, de Haagse Schoolschilder Jozef Israëls en van Larense schilders Anton Mauve en Lou Loeber

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd van € 3,-. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Pollo, Simpatia, 2008, acrylverf op doek, 263x335cm

Praktische informatie

Locatie: Singer Laren
Adres: Oude Drift 1, Laren
Telefoonnummer: 035 539 39 39
Website: www.singerlaren.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust