Gratis

Museum Singer Laren Laren

Singer Laren

In 1901 kwam het Amerikaanse echtpaar William en Anna Singer naar kunstenaarskolonie Laren. De villa die ze daar lieten bouwen werd de basis voor het latere Singer Laren Museum. De verzameling van het paar werd na het overlijden van William tentoongesteld in hun villa, waarna er een concertzaal en museumvleugel aan werd toegevoegd. In 1956 opende Singer Laren haar deuren.

Dit particuliere museum heeft een vooraanstaande positie verworven door een gevarieerd tentoonstellingsbeleid en een scala aan activiteiten. In 2015 schonk verzamelaar Renée Smithuis schilderijen van de Bergense School. De collectie is recentelijk ook aangevuld met werk van Nederlandse avant-gardisten.

Zo kreeg het museum Staand Naakt, op de rug gezien van Jan Sluijters geschonken in 2013. Ook is er werk te zien van Lodewijk Schelfhout, de Haagse Schoolschilder Jozef Israëls en van Larense schilders Anton Mauve en Lou Loeber.

In 2016, als Singer Laren zijn 60-jarige bestaan viert, zal de tentoonstelling Kirchner te zien zijn. Paradijs in de bergen te zien zijn. Kirchner is één van de oprichters van de Duitse expressionistische kunstenaarsbeweging Brücke.

Desiree Dolron
Van 18 januari t/m 14 mei 2017 toont Singer Laren een overzicht van het werk van een van de meest succesvolle hedendaagse fotografen uit Nederland: Desiree Dolron (Haarlem, 1963). Internationaal geniet Dolron grote bekendheid. Het Guggenheim Museum in New York, het Victoria & Albert Museum in Londen en het Reina Sofia Museum in Madrid hebben werk van Dolron in de collectie. In Nederland is haar werk onder meer vertegenwoordigd in de verzameling van het Gemeentemuseum Den Haag.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd.

Praktische informatie

Locatie: Singer Laren
Adres: Oude Drift 1, Laren
Telefoonnummer: 035 539 39 39
Website: www.singerlaren.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust