50% korting

Museum Slot Zeist Zeist
Sluit venster x

Slot Zeist

In Slot Zeist geniet u van prachtige exposities in vorstelijke sferen! Slot Zeist is één van de parels van de Utrechtse Lustwarande. Willem Adriaan – een bastaardneef van Koning-Stadhouder Willem lll - gaf in 1676 aan Daniël Marot de opdracht tot het bouwen van dit landhuis in barokke stijl.

In de loop der eeuwen heeft Slot Zeist diverse verbouwingen ondergaan, waarbij de renovatie van 2006 de meest ingrijpende is geweest uit het recente verleden, waarbij het gebouw zoveel mogelijk in zijn oude luister is teruggebracht.

In 1964 werd gestart met het organiseren van exposities. Geleidelijk aan kreeg Slot Zeist binnen kunstminnend Nederland meer bekendheid. Vele kunstenaars hebben met succes in Slot Zeist geëxposeerd, waaronder grote namen als Sierk Schröder, Marius van Dokkum, Peter van Straaten, Cornelis Le Mair, Jan Kruis en Karel Appel.

De Culturele Vleugel van Slot Zeist heeft de afgelopen vijftig jaar een belangrijke rol gespeeld in het aanbod van kunst en cultuur. Sinds 1964 hebben meer dan één miljoen mensen de weg naar de exposities in Slot Zeist weten te vinden. Een overzicht van alle tentoonstellingen en evenementen in Slot Zeist vindt u hier.

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u 50% korting op de reguliere prijs van
5,50. Deze korting geldt voor 1 persoon per VIP-KAART. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Slot Zeist
Adres: Zinzendorflaan 1, Zeist
Telefoonnummer: 030 - 721 06 00
Website: www.slotzeist.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust