Gratis

Museum Het Spoorwegmuseum Utrecht

Het Spoorwegmuseum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Als je Het Spoorwegmuseum bezoekt, treedt je binnen in het in 1874 gebouwde Maliebaanstation. Dit Utrechtse station aan de Maliebaan is volledig in oude luister hersteld.

De luxe eetzaal, wachtkamers van de 1e en 2e klasse en de toiletten zijn teruggebracht naar de oude stijl. De vestibule is beschilderd en oude kroonluchters hangen aan het plafond. Alles is te bezoeken en bekijken.

Ook de Koninklijke Wachtkamer uit station Den Haag Staatsspoor uit 1892 is te bezoeken. Sinds 2010 heeft het museum ook een replica van het koninklijke rijtuig Sr 1 uit 1864 in bezit.

Jaarlijks bezoeken meer dan 400.000 geïnteresseerden het museum, dat een internationale museumprijs op zijn naam heeft staan.

Praktische informatie

Locatie: Het Spoorwegmuseum
Adres: Maliebaanstation 16, Utrecht
Telefoonnummer: 030 230 62 06
Website: www.spoorwegmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

┬ę 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust