Gratis

Museum Teylers Museum Haarlem

Teylers Museum

Lorentz Lab

Beleef de geschiedenis van Teylers in het Lorentz Lab!

Op 17 mei 2017 werd het Lorentz Lab geopend, een nieuwe, permanente vleugel van het museum waarin de geschiedenis van Teylers tot leven komt. Met de theatrale tour 'De Lorentz Formule' gaat u in het Lorentz Lab terug in de tijd; naar de periode 1909-1928 toen Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz in Teylers Museum zijn eigen bloeiende laboratorium had. 

Theatermaker Rieks Swarte verdiepte zich in het leven van de onkreukbare geleerde en vatte het leven van Lorentz in een bijzondere theatrale formule. Met deze 50 minuten durende tour maakt Swarte complexe materie toegankelijk. De tour is geschikt voor iedereen van 10 tot 100 jaar, natuurkundige kennis is niet vereist. Per keer kunnen twintig bezoekers mee. Het Lorentz Lab is t/m 18 mei 2020 te bezoeken.

Alma-Tadema in Teylers Museum

Teylers Museum heeft een opvallende ruitvormige aquarel van Lourens Alma-Tadema (1836-1912) verworven op de internationale kunstbeurs TEFAF. Het is het eerste werk van de kunstenaar in de collectie van het museum. Voor Nederland is het ook een belangrijke aanwinst, tot nog toe had geen enkel Nederlands museum een grote aquarel met een antiek onderwerp van de kunstenaar in bezit. Van 27 maart 2017 t/m 1 september 2017 is het werk te zien in Teylers Museum. De BankGiro Loterij maakte de aankoop mogelijk.

Over het Teylers Museum

Het Teylers Museum in Haarlem opende in 1784 haar deuren en is daarmee het oudste museum van Nederland. De sfeer die het museum uitstraalt is nog van vroegere tijden. Dankzij de erfenis van bankier en handelaar Pieter Teyler werd dit museum gebouwd. Het museum behoort om die reden tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.

Bezoekers kunnen een gevarieerde verzameling van fossielen, mineralen, instrumenten, boeken, munten, schilderijen en tekeningen bekijken. Zo heeft het museum 25 originele tekeningen van Michelangelo en ook werken van Rembrandt, Rafaël, Goltzius en Claude Lorrain in het bezit.

In de moderne vleugel organiseert het museum tentoonstellingen waarin delen van de vaste collectie en belangrijke bruiklenen worden samengevoegd rondom een actueel thema.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Voor tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Teylers Museum
Adres: Spaarne 16, Haarlem
Telefoonnummer: 023 516 09 60
Website: www.teylersmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust