Gratis

Museum Teylers Museum Haarlem

Teylers Museum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Het Teylers Museum in Haarlem opende in 1784 haar deuren en is daarmee het oudste museum van Nederland.

De sfeer die het museum uitstraalt is nog van vroegere tijden. Dankzij de erfenis van bankier en handelaar Pieter Teyler werd dit museum gebouwd. Het museum behoort om die reden tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.

Bezoekers kunnen een gevarieerde verzameling van fossielen, mineralen, instrumenten, boeken, munten, schilderijen en tekeningen bekijken. Zo heeft het museum 25 originele tekeningen van Michelangelo en ook werken van Rembrandt, Rafaël, Goltzius en Claude Lorrain in het bezit.

In de moderne vleugel organiseert het museum tentoonstellingen waarin delen van de vaste collectie en belangrijke bruiklenen worden samengevoegd rondom een actueel thema.

Praktische informatie

Locatie: Teylers Museum
Adres: Spaarne 16, Haarlem
Telefoonnummer: 023 516 09 60
Website: www.teylersmuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust