Gratis

Museum Tropenmuseum Amsterdam

Tropenmuseum

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum.

Het Tropenmuseum in Amsterdam huist negen tentoonstellingen die door middel van objecten een menselijk verhaal laten zien. De bezoeker wordt nieuwsgierig gemaakt naar de enorme culturele diversiteit in de wereld. Universele thema’s worden behandeld en laten zien dat er wereldwijd verschillen maar ook overeenkomsten zijn. Menselijke thema's als rouwen, vieren, versieren, vechten en bidden komen aan bod. Hoe wordt hiermee omgegaan in Afrika en West-Azië, of in Latijns-Amerika. Dit wordt verhalend en met muziek uitgelegd.

Door de fusie van het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden, het Tropenmuseum in Amsterdam en het Afrika Museum in Berg en Dal ontstond in 2014 het Nationaal Museum van Wereldculturen. In totaal zijn er 400.000 objecten en een miljoen foto’s en films te zien. Daarnaast organiseert het Tropenmuseum gedurende het jaar verschillende wisselende tentoonstellingen.

De Boeddha - Van levensverhaal tot inspiratiebron
T/m 29 januari 2017 de tentoonstelling 'De Boeddha - Van levensverhaal tot inspiratiebron' te zien. U ontdekt hoe het boeddhisme wereldwijd beleefd wordt. Reis mee langs de eeuwenoude Chinese kloosters en de geboorteplaats van de Boeddha in Nepal tot aan de Indonesische Borobudur en het Tulpenboeddhisme in Nederland. Aan de hand van 100 Boeddhabeelden, waaronder unieke internationale topstukken, volgt u het levensverhaal van een van de meest inspirerende figuren uit de wereldgeschiedenis.

Rythm & Roots

T/m 5 maart 2017 is ook de tentoonstelling 'Rythm & Roots' te zien. De tentoonstelling Rhythm & Roots neemt u mee op een muzikale reis. Van veel muziekstijlen die we nu kennen liggen de roots in Afrika. Hoe zijn genres als blues, rap of afrobeat hieruit voortgekomen? Ontdek het aan de hand van muziekfragmenten, persoonlijke verhalen en vele instrumenten. Bewonder iconische objecten zoals de gitaren van Chuck Berry en Jimi Hendrix, het leren motorjack van Elvis en de cape van James Brown! Bent u benieuwd naar de tentoonstelling? Bekijk dan de onderstaande trailer.

Praktische informatie

Locatie: Tropenmuseum
Adres: Linneausstraat 2, Amsterdam
Telefoonnummer: 088 004 28 00
Website: www.tropenmuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust