Gratis

Museum Tropenmuseum Amsterdam

Tropenmuseum

Body Art

In het Tropenmuseum is van 31 maart t/m juli 2018 'Body Art' te zien, een tentoonstelling over lichaamsversieringen in de breedste zin van het woord. Van make-up en tatoeages tot onderhuidse implantaten en chirurgische veranderingen. Dwars door de tijd en culturen heen. De vraag die hierbij centraal staat: waarom doen mensen dit? Hedendaags werk en topstukken worden afgewisseld met persoonlijke verhalen. Bent u benieuwd hoe een tatoeage bij u eruit ziet? Er is een mogelijkheid om uw lichaam virtueel te veranderen. Body Art laat zien dat ieder versierd mens, hoe extreem het ook lijkt, daarmee uiting geeft aan zijn of haar identiteit.

Rythm & Roots

Het Tropenmseum presenteert t/m 7 januari 2018 de tentoonstelling 'Rythm & Roots'. Deze tentoonstelling neemt u mee op een muzikale reis. Van veel muziekstijlen die we nu kennen liggen de roots in Afrika. Hoe zijn genres als blues, rap of afrobeat hieruit voortgekomen? Ontdek het aan de hand van muziekfragmenten, persoonlijke verhalen en vele instrumenten. Bewonder iconische objecten zoals de gitaren van Chuck Berry en Jimi Hendrix, het leren motorjack van Elvis en de cape van James Brown! Bent u benieuwd naar de tentoonstelling? Bekijk dan de onderstaande trailer.


Over het museum

Het Tropenmuseum in Amsterdam huist negen tentoonstellingen die door middel van objecten een menselijk verhaal laten zien. De bezoeker wordt nieuwsgierig gemaakt naar de enorme culturele diversiteit in de wereld. Universele thema’s worden behandeld en laten zien dat er wereldwijd verschillen maar ook overeenkomsten zijn. Menselijke thema's als rouwen, vieren, versieren, vechten en bidden komen aan bod. Hoe wordt hiermee omgegaan in Afrika en West-Azië, of in Latijns-Amerika. Dit wordt verhalend en met muziek uitgelegd.

Door de fusie van het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden, het Tropenmuseum in Amsterdam en het Afrika Museum in Berg en Dal ontstond in 2014 het Nationaal Museum van Wereldculturen. In totaal zijn er 400.000 objecten en een miljoen foto’s en films te zien. Daarnaast organiseert het Tropenmuseum gedurende het jaar verschillende wisselende tentoonstellingen.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Tropenmuseum
Adres: Linneausstraat 2, Amsterdam
Telefoonnummer: 088 004 28 00
Website: www.tropenmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust