Gratis

Museum Van Gogh Museum Amsterdam

Van Gogh Museum

Prints in Paris 1900. Van elitair tot populair
Het Van Gogh Museum heeft met 1.800 Franse prenten uit het fin de siècle (1890-1905) een van de meest toonaangevende prentencollecties wereldwijd. De tentoonstelling 'Prints in Paris 1900', te zien van 3 maart t/m 11 juni 2017, neemt u mee naar het Parijs van die tijd. Met enerzijds de prenten die tot de hoge kunst werden verheven, alleen te zien in privécollecties van de elite, chique theaters en exclusieve galeries. En anderzijds met wereldberoemde affiches, zoals Le Chat Noir en Le Moulin Rouge, die de publieke ruimte vulden op boulevards en in volkse cafés. 'Prints in Paris 1900' brengt beide werelden opnieuw tot leven, en geeft een rijk geschakeerd beeld van het opwindende Parijse culturele leven.

Over het museum
Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft de grootste verzameling werken van Van Gogh ter wereld. Ruim 200 schilderijen, 500 tekeningen en 750 brieven van Van Gogh zijn te zien, waaronder Zonnebloemen, De aardappeleters, Tuin met geliefden, De slaapkamer en ook zijn bekende Zelfportret.


Dit museum vertelt het verhaal van de wereldberoemde Nederlandse schilder. Bezoekers volgen zijn ontwikkeling en kunnen zijn werken vergelijken met die van andere kunstenaars uit zijn tijd.

Van Gogh experimenteerde veel en was een veelzijdig kunstenaar die een eigen bijdrage heeft geleverd aan de moderne kunst. Nog steeds is hij een inspirator voor nieuwe generaties.

Het Van Gogh Museum wil zijn leven en werk daarom toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen, met als doel om hen te verrijken en te inspireren.

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U kunt uw ticket en bezoekmoment reserveren op www.vangoghmuseum.nl/tickets en kiezen voor de kaartsoort BankGiro Loterij VIP-KAART. U ontvangt uw gratis entreeticket per e-mail.

Beeld: Jan Kees Steenman

Praktische informatie

Locatie: Van Gogh Museum
Adres: Museumplein 6, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 570 52 00
Website: www.vangoghmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust