20% Korting

Dans Stadsschouwburg Nijmegen Nijmegen 23 feb
Sluit venster x

Introdans - Monumentaal

Introdans brengt in zijn jubileumjaar een drieluik van monumentale choreografieën. In ‘Lieder Eines Fahrenden Gesellen’ vertaalt Jiří Kylián de gelijknamige compositie in wonderschone dans. In vijf duetten worden verschillende stadia van liefde verbeeld: van pril geluk en liefdesvreugde tot melancholie, jaloezie en doodsverlangen.

Het ritmische spitzenballet ‘Memory of a Shape’ van Regina van Berkel, op muziek van de Nederlandse componist Theo Verbey, wordt voor het eerst in Nederland gedanst. Als derde choreografie brengt Lucinda Childs ‘Canto Ostinato’, een van de grote successen binnen het Introdans-repertoire, op de hypnotiserende, gelijknamige muziek van Simeon ten Holt. Eveneens van Lucinda Childs is 'Concerto'. Acht dansers in continu wisselende formaties jagen over het toneel op de voortstuwende muziek van Henryk Mikołaj Górecki. Een elektriserend werk dat als één wervelwind aan u voorbij trekt.

Voorafgaand aan de voorstelling vindt om 19.00 een openbare inleiding plaats.


Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u 20% korting op kaarten vanaf € 18,50. Gebruik de actiecode BGLVIP1617 en kies vervolgens voor de 'BGL-VIP'-kaart. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen. Aanvang: 20:00 uur.

Beeld: Hans Withoos

Praktische informatie

Locatie: Stadsschouwburg Nijmegen
Adres: Keizer Karelplein 32h, Nijmegen
Wanneer: 23 februari 2017
Telefoonnummer: 0243221100
Website: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

Andere activiteiten op dezelfde locatie

A Chorus Line
Musical, Nijmegen

Volg de 17 ambitieuze dansers van deze Broadwayhit. In Nijmegen.

Lees meer »
De Vader
Theater, Nijmegen

Schurende en komische voorstelling over Alzheimer, met Hans Croiset. In Nijmegen.

Lees meer »
Tim Fransen
Cabaret, Nijmegen

Sprankelend en filosofisch cabaretdebuut van dit supertalent. In Nijmegen.

Lees meer »

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust