20% korting

Museum Delft
Sluit venster x

Vermeer Centrum Delft

De naam van meesterschilder Johannes Vermeer is onlosmakelijk verbonden met de stad Delft, waar hij geboren werd en zijn hele leven lang woonde en werkte. In het Vermeer Centrum komt u niet alleen meer te weten over het werk van de “meester van het licht”. U gaat op ontdekkingstocht door het leven van Vermeer en de het 17e-eeuwse Delft.

Hier hangt het volledige oeuvre van Vermeer in de vorm van 37 reproducties. Met de gratis audiotour krijgt u extra informatie over de schilderijen. Neem vervolgens plaats voor de film die u meeneemt naar het 17e-eeuwse Delft en beleef alle belangrijke historische gebeurtenissen uit die tijd.

Wilt u actief op zoek naar de voedingsbodem voor zijn talent? Bedien dan de multitouchtafel. Deze geeft een blik in het persoonlijke leven van de schilder Johannes Vermeer, zijn familie en vrienden, belangrijke locaties en het St. Lucas gilde. Door middel van het bedienen van deze tafel krijgt u naast informatie ook oude tekeningen, foto’s, kaarten en schilderijen te zien.

In het Vermeer Atelier ontdekt u meer over de schildertechniek van Vermeer. U leert onder andere hoe hij het licht naar zijn hand zette en hoe hij in perspectief schilderde, maar ook hoe verf wordt gemaakt. Experimenteer met de camera obscura en speel net als Vermeer met kleur, doorkijkjes en perspectief. Stap letterlijk in een schilderij van Vermeer.

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u 20% korting op een regulier ticket van € 9,-. Koop uw kaartje met korting aan de kassa. Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties of kortingskaarten. Dagelijks geopend van 10:00-17:00 uur. Op 24 en 31 december open van 10:00-16:00 uur. Op 1 januari open van 11:00-16:00 uur. Op 25 december gesloten.

Praktische informatie

Adres: Voldersgracht 21, Delft
Telefoonnummer: 015 213 85 88
Website: www.vermeerdelft.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust