Gratis

Museum Zeeuws Museum Middelburg

Zeeuws Museum

In een abdij in het centrum van Middelburg vindt u het Zeeuws Museum. Hier wordt een verzameling van Zeeuws erfgoed bewaard. Zo is er de historische collectie van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen te bekijken.

De beroemde Zeeuwse wandtapijten komen aan bod, evenals streekdracht, porselein en zilver, archeologische vondsten, schilderijen en natuurhistorie. Ook is er plek voor een collectie hedendaagse kunst van de provincie.

In dit museum wordt de bezoeker op onconventionele wijze in aanraking gebracht met deze gevarieerde collectie. De Zeeuwse identiteit speelt hierbij een grote rol.

Dit is Zeeland

Sinds 13 mei 2017 te zien in het Zeeuws Museum: de nieuwe permanente tentoonstelling 'Dit is Zeeland', op feestelijke wijze geopend door Lucas de Man. Buiten de provincie kent men vooral de clichés als Zeeuws Meisje, zon, zee en mosselen. In Dit is Zeeland komen alle aspecten aan bod en meer. Wars van chronologie en conventies, brengt de tentoonstelling vele perspectieven op de cultuur en geschiedenis van Zeeland samen. Honderden collectiestukken, waaronder een aantal nieuwe aanwinsten en bruiklenen, vertellen een verhaal over Zeeuwen door de eeuwen heen. Levens op het (ei)land en op zee, in vrede en in oorlog, aan de macht en in de luwte, leeg en overbevolkt.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Zeeuws Museum
Adres: Abdij 3-4, Middelburg
Telefoonnummer: 0118 - 65 30 00
Website: www.zeeuwsmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust