Gratis

Museum Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zuiderzeemuseum

Ervaar een heerlijke winterse sfeer in het Zuiderzeemuseum! In de kerstvakantie (24 december t/m 8 januari) is het buitenmuseum geopend als wandelpark. In de kapel staat een mooi versierde kerstboom en er is sfeervolle kerstmuziek te horen. Tijdens de wandeling in een prachtig winterdecor loopt u langs een bijzondere fototentoonstelling in het teken van ambachten. In de filmzaal aan de stadsgracht wordt een korte film gedraaid over het roken en zouten van vis.

In Enkhuizen staat het Zuiderzeemuseum, met een binnen- en een buitenmuseum. In 1948 werd het binnenmuseum geopend, ook wel de schatkamer van de Zuiderzee genoemd. Hier vindt u een rijke collectie aan historie, fotografie, streekdrachten en design.

In 1983 ging ook het buitenmuseum open. Daar krijgt u een impressie van het wonen en werken rondom de Zuiderzee voor 1932, dit is het jaar waarin de Afsluitdijk werd voltooid. In het buitenmuseum staan authentieke panden zoals een kerk, winkels, een visrokerij en woonhuizen uit het voormalige Zuiderzeegebied. Medewerkers en vrijwilligers tonen het dagelijkse leven en historische ambachten uit die tijd.

Op een spelende en vrije manier kunnen bezoekers kennismaken met die handvaardigheden. Ook zijn er presentaties van traditionele technieken, thema’s en materialen, zoals het touwproject van Christien Meindertsma.

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen.

Praktische informatie

Locatie: Zuiderzeemuseum
Adres: Wierdijk 12-22, Enkhuizen
Telefoonnummer: 0228 35 11 11
Website: www.zuiderzeemuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust