Erop uit met Pasen

5 tips voor extra veel paasplezier!

Het is bijna Pasen en dat betekent extra veel tijd voor de allerleukste culturele activiteiten! Bewonder Middeleeuwse schatten, beschilder een enorm struisvogelei of doe mee aan een spannende paasspeurtocht door een museum. Speciaal voor haar deelnemers selecteert de BankGiro Loterij de leukste uitjes. Bezoek tijdens Pasen deze musea gratis met de VIP-KAART en krijg op vertoon van de kaart een verrukkelijke paasverrassing!

De handen uit de mouwen bij het Zuiderzeemuseum

Gratis toegang voor twee met de VIP-KAARTMeer informatie

Van zaterdag 20 tot en met maandag 22 april wordt Pasen uitgebreid gevierd bij het Zuiderzeemuseum! Ontdek de herkomst van het paasfeest in het buitenmuseum, volg de speciale paasroute of doe mee aan de grote en gezellige voorjaarsschoonmaak in een woonhuis uit 1920. In het knutselatelier kunnen jong en oud aan de slag met het knutselen van een paascreatie. En na al dat harde werk volgt natuurlijk een beloning!

Schilderen bij het Singer Laren

Gratis toegang met de VIP-KAART Meer informatie

Crea Bea’s opgelet! Ooit een gigantisch struisvogelei beschilderd? Tijdens de speciale editie van het open atelier op tweede paasdag kan dit bij het Singer Laren. Shop het struisvogelei in de museumwinkel voor € 15,- en ga los met allerlei bijzondere schildermaterialen in het atelier. Het atelier is open van 10:00 tot 16:00 voor extra veel paasplezier.

Museum Catharijneconvent

Gratis toegang voor twee met de VIP-KAARTMeer informatie

Dwaal tijdens de paasdagen door een eeuwenoud klooster bij Museum Catharijneconvent. In de huidige tentoonstelling De Münster Domschat zijn uitzonderlijke schatten en rijkdommen uit de 10de, 11de en 12de eeuw te bewonderen. Speciaal voor Pasen en ter gelegenheid van deze tentoonstelling presenteert het museum een nieuw Middeleeuws werk in de collectie waarin het Passieverhaal van Christus centraal staat. Nieuwsgierig? Bekijk op vrijdag 19 april om 10:00 uur Koffietijd op RTL4 en ontdek alles over deze bijzondere aankoop!

Op avontuur met Het Muizenhuis bij het Scheepvaartmuseum

Gratis toegang met de VIP-KAART - Meer informatie

Ook zo’n fan van Het Muizenhuis? In het nieuwste boek Het Muizenhuis – De Haven¬ gaan de muisjes Sam en Julia op bezoek bij opa Zeeman in de haven. Daarom staat tijdens het paasweekend en de meivakantie het Scheepvaartmuseum geheel in het teken van Het Muizenhuis. Bewonder originele decorstukken uit het boek, doe mee aan een spannende speurtocht met de muisjes, bezoek de theatervoorstelling Het Muizenhuis of maak een ritje in de zweefmolen.

Speuren en spanning bij het Van Abbemuseum

Gratis toegang voor twee met de VIP-KAARTMeer informatie

Speciaal voor het paasfeest is het Van Abbemuseum zowel eerste als tweede paasdag geopend! Op paasmaandag ga je op avontuur tijdens een theatrale rondleiding in het museum. Alle kleuren op de schilderijen vervagen langzaam…Lukt het jou om het mysterie op te lossen? Geniet daarnaast van de nieuwe tentoonstellingen Woensel Supertoll! en Radically Ours of zet je speurneus op tijdens de zoektocht door de collectie.

Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen