8 Tips voor tijdens de herfstperiode

13 oktober 2017 - De herfst is aangebroken: het waait, het regent vaker dan ons lief en die dikke jas moet langzaamaan weer uit de kast. Niet zo gek dat we vol weemoed terugdenken aan zonnigere dagen. Gelukkig valt er ook nu - binnen de muren van diverse warme musea - genoeg te beleven met het hele gezin! Acht tips.

1. Scheepvaartmuseum – Amsterdam

Tijdens de herfstvakantie pakt Het Scheepvaartmuseum groots uit. Er zijn familierondleidingen (6 tot 12 jaar), een kleuterprogramma (3-6 jaar) en gratis workshops ‘Kids Vakantiewerkplaats’ (7 tot 10 jaar). Deelname is gratis en aanmelden kan op de dag zelf bij de informatiebalie.

1 gratis ticket per VIP-KAART. Jongeren t/m 17 jaar gereduceerd tarief.

2. Beeld en Geluid - Hilversum

Tijdens de herfstvakantie maak je in Beeld en Geluid met het hele gezin de mooiste knutselwerkjes met de instructies van Het Klokhuis. Op woensdag 18 oktober en vrijdag 20 oktober helpt Joep van ‘Klokhuis Maakt’ je met haken! Op 22 oktober is er een gratis masterclass animatiefilms maken met Job, Joris & Marieke van de videoclip ‘Ik Neem je mee’ van Gers Pardoel. Reserveren kan hier.

1 gratis ticket per VIP-KAART. Jongeren t/m 12 jaar gereduceerd tarief.

3. Rijksmuseum - Amsterdam

Naast de reguliere tentoonstelling is er deze herfstvakantie ook een speciaal programma voor kinderen in het Rijksmuseum. Zo zijn er rondleidingen voor de hele familie, leer je tekenen als Rembrandt, is er een vier uur durende kinderworkshop XXL (gaat u ondertussen het museum in) en is er een theatervoorstelling ‘Jij & de Gouden Eeuw’. Voor het hele programma kijkt u hier. Let op: sommige activiteiten kosten geld.

2 gratis tickets per VIP-KAART. Jongeren t/m 18 jaar gratis.

4. Paleis Het Loo - Apeldoorn

Paleis Het Loo heeft in de herfstvakantie allerlei extra activiteiten georganiseerd. Zo maak je in het Kinder-atelier kennis met de koninklijke beroepen chauffeur, koetsier, tuinvrouw en architect en ga je zelf ook aan de slag. Je helpt mee met het klaarmaken van de koninklijke auto of een rijtuig en ontwerpt je eigen moestuin en paleis.

2 gratis tickets per VIP-KAART. Jongeren t/m 12 jaar gereduceerd tarief.

5. Kunsthal - Rotterdam

In de Kunsthal kruip je dit najaar in de huid van je favoriete kat in de meest aaibare familietentoonstelling van het jaar. Ontdek in negen opdrachten hoe het is om zelf kat te zijn en kijk naar kunst met katten in de hoofdrol. Maak ook je eigen kattenfoto!

1 gratis ticket per VIP-KAART. Jongeren t/m 18 jaar gerduceerd tarief.

6. Noordbrabants Museum - ’s-Hertogenbosch

Naast de splinternieuwe tentoonstelling ‘Loving Vincent’ zijn er in de herfstvakantie drie gratis kinderworkshops in Het Noordbrabants Museum. Een gaat over architectuur, een over het maken van animatiefilms en een over het ontwerpen van diverse spullen. Genoeg keuze! Reserveer hier.

2 gratis tickets per VIP-KAART. Jongeren t/m 17 jaar gratis.

7. Spoorwegmuseum - Utrecht

Tijdens de herfstvakantie zijn de Chuggington doe-dagen waarbij het hele Spoorwegmuseum omgetoverd wordt tot een Chuggington paradijs. Zo zijn er spelletjes en speurtochten, kun je met Wilson op de foto, is er een Chuggington bioscoop, zijn er knutselworkshops of kun je je laten schminken.

2 gratis tickets per VIP-KAART


8. Villa Zebra – Rotterdam

Villa Zebra is het leukste kunstuitje voor het gehele gezin! Tijdens de herfstvakantie is er een pop-up museum in Overschie waar je meebouwt aan een griezelgrot en er dagelijks workshops zijn met diverse kunstenaars. Aanmelden kan via de website, je betaalt € 1,50 per workshop of € 3,- voor een strippenkaart.

2,- korting per VIP-KAART voor maximaal 4 kaartjes

Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen