BankGiro Loterij Molenprijs

Spannende eindstrijd voor genomineerden BankGiro Loterij Molenprijs 2019

20 september 2019 - Wordt het molen De Vrijheid in Beesd, molen De Lelie in Puttershoek of molen De Ster in Rotterdam? Deze drie molens strijden om de BankGiro Loterij Molenprijs 2019. Nog tot dinsdag 1 oktober 2019, 12:00 uur, kan er gestemd worden.

De molen met de meeste stemmen ontvangt 75.000 euro voor de realisatie van haar molendroom. De overige molens krijgen het aantal verworven stemmen uitgekeerd in euro’s. Iedereen die stemt maakt kans op een molenarrangement naar keuze t.w.v. 450 euro.*

Welke molen is uw favoriet? Breng nu uw stem uit!

Molen De Vrijheid in Beesd

De kapconstructie van molen De Vrijheid in Beesd moet nodig gerestaureerd worden. Alleen dan kan de molen lokaal geteelde tarwe blijven malen voor de vele biologische producten die op Landgoed Mariënwaerdt worden verkocht en gebruikt. De molen is van grote waarde voor het landgoed maar ook voor het dorp Beesd. Helpt u molen De Vrijheid in beweging te blijven?

Molen De Lelie in Puttershoek 

Achter en onder molen De Lelie in Puttershoek bevinden zich de kelder en machinekamer van de vroegere stoommachine. Deze ruimtes moeten nodig worden gerestaureerd zodat ze toegankelijk gemaakt kunnen worden voor publiek. Twee verhalen staan na de restauratie centraal: verhalen over de stoommachine en over de mensen die in de molen in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken hebben gezeten. Uw stem brengt de restauratie dichterbij!

Molen De Ster in Rotterdam 

De vrijwilligers van molen De Ster in Rotterdam willen een klein bezoekerscentrum realiseren, zodat meer publiek de molen kan bezoeken. Zo kunnen meer mensen kennismaken met het unieke maalproces van de molen. Ook moet de fundering van de molen nodig worden gerestaureerd. Met uw stem kan deze wens in vervulling gaan!

Welke molendroom helpt u werkelijkheid worden?
Stem op uw favoriete molen

De BankGiro Loterij Molenprijs is in 2011 in het leven geroepen om molenaars aan te moedigen en te ondersteunen in het onderhoud van hun molen, een belangrijk onderdeel van ons Nederlands cultureel erfgoed. Door de prijs kunnen molens blijven bestaan én in beweging blijven.

*zie voor de actievoorwaarden molenprijs.nl

Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen