Boer Tom ontdekt een 'geheime oud-hollandse code'

14 maart 2018 - Hebben we het over Nederland dan hebben we het over kaas, houten klompen, kleurrijke tulpenvelden en natuurlijk windmolens. Geen enkel land heeft het vlakke landschap van Nederland, met uitgestrekte weilanden, grazende koeien en windmolens.

In deze aflevering van 'Dit wil je weten' neemt Boer Tom, bekend van onder andere Boer zoekt Vrouw en Eigen Huis en Tuin, je mee naar Hollandse windmolens. En waar kan je dan beter naartoe gaan dan naar het Zuid-Hollandse Kinderdijk.

Een geheime code?

Is er een geheime code voor windmolen om boodschappen door te geven? Hoe zit het met het draaien van de wieken? En wonen er mensen in die molens? Boer Tom gaat op onderzoek uit en geeft antwoord op al deze vragen.

Nog een extra leuk weetje is dat afgelopen december is het molenaarsambacht opgenomen als immaterieel cultureel erfgoed. Wilt u ook de Kinderdijkse molens bezoeken? Met de VIP-KAART krijgt u 20% korting op 4 entreetickets.

Meer van deze video's zien? Abonneer u gratis op ons nieuwe #beleefmeer YouTube-kanaal, met elke week een nieuwe upload!

Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen