Cultureel genieten vanaf de bank

Even iets anders dan een film of serie? Heel cultureel Nederland steekt in deze tijd de handen uit de mouwen en presenteert verrassend en divers online aanbod. Van theatervoorstellingen tot unieke concerten, de BankGiro Loterij tipt u de leukste online acties, zodat u zich geen moment hoeft te vervelen! Wat gaat u deze week bekijken?

Een avondje theater met De Verleiders – Meer info

Onder andere Pierre Bokma, Leopold Witte en Victor Löw schitteren als de casanova’s van de vastgoedfraude in deze voorstelling van De Verleiders. De charmante zakenmannen sluiten louche deals, maar worden al gauw in de boeien geslagen en belanden daarna in ellenlange rechtbankprocedures. Naast deze geprezen voorstelling uit 2012, zet Bos Theaterproducties elke week een nieuwe voorstelling op het YouTube-kanaal. Geniet van toptheater vanaf de bank!

Topmuzikanten in Het Concertgebouw – Meer info

Altijd al een concert willen meemaken in Het Concertgebouw? Beleef het vanuit huis. Het Concertgebouw presenteert elke woensdag de Empty Concertgebouw Sessions: topmuzikanten die solo vanuit een leeg Concertgebouw optreden. Zo bekijkt u deze week het concert van pianiste Iris Hond en staan voor de aankomende weken zangeres Edsilia Rombley en violiste Rosanne Philippens op de planning.

Het laatste pandanieuws van Ouwehands Dierenpark – Meer info

Om bezoekers op de hoogte te houden van de laatste belevenissen in Ouwehands, lanceert het dierenpark het Ouwehands Pandajournaal. Hoofd Dierverzorging José Kok beantwoordt elke week een nieuwe kijkersvraag en vult die aan met weetjes over de twee panda’s Wu Wen en Xing Ya, die sinds 2017 in het park wonen. Neem een kijkje achter de schermen bij dit bijzondere dierenpark en kom alles te weten over reuzenpanda’s.

Meeslepende sprookjes van Het Nationale Ballet – Meer info

Prachtige kostuums, sierlijke bewegingen en indrukwekkende decors. Ze komen allemaal samen in de sprookjesachtige voorstellingen van Het Nationale Ballet. Nu ook de balletdansers thuiszitten, presenteert het gezelschap elke week een prachtige voorstelling die in de afgelopen jaren te zien was. Een unieke kans om een aantal hoogtepunten voor het eerst te zien of opnieuw te beleven. Bekijk deze week de balletklassieker Notenkraker & Muizenkoning en vanaf 18 april Sleeping Beauty.

Op virtueel museumbezoek in heel Nederland

Naast de theater- en dansgezelschappen, zitten ook de Nederlandse musea niet stil in deze roerige tijd. Zo bewondert u bij Museum Zutphen de tentoonstelling Koele Wateren online via minipodcasts en bekijkt u vanaf 17 april ook enkele vlogs vanuit het Gelderse museum! Het Centraal Museum in Utrecht neemt u mee op een digitale 360º tour door De tranen van Eros, waarin u alles ontdekt over de surrealistische kunst. Op zoek naar rust? Met de collectie van het Eye Filmmuseum zakt u onderuit op de bank of droomt u weg bij bekende filmmuziek.

Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen